Coronaviruset
Foto: Tomas Brandt Wangel

Niklas Jihdhes kritik till förbundet - "Jag skäms"

ANNONS

En av innebandyns största stjärnorna genom tiderna är inte nådig i sin kritik .

Tidigare idag så hade Svenska Innebandyförbundets förbundsstyrelse ett möte där de beslutade att spela klart helgens förbundsseriematcher som fortfarande gäller något. Ett beslut som togs trots att Föreningen SSL meddelat under fredagskvällen att elitföreningarna ville pausa all innebandy omgående.

Kritiken mot förbundets beslut har varit kraftig på sociala medier och nu ger sig en av sportens största stjärnor genom tiderna in i debatten. Fyra matcher har ställts in i herrarnas sista omgång i SSL men tre matcher som fortfarande har betydelse för slutspelets utgång ska spelas. IBK Dalen är ett av lagen som måste spela sin match trots att dem inte vill åka hela vägen från Umeå ner till Helsingborg för att spela med tanke på kaoset runt Coronaviruset. Något som Niklas Jihde reagerat starkt på i en intervju med Sportexpressen

Video: Niklas Jihde gjorde comeback och spelade en match med Dalen härom veckan och gjorde poäng.

-  Jag tycker att det är patetiskt och jag skäms faktiskt lite över min sport. Jag kan inte förstå varför innebandyn inte gör som andra sporter och pausar. Det är dåligt gjort och jag tycker att det är illa hur man behandlar ett lag som Dalen, säger han till Sportexpressen.

Innebandymagazinet har försökt att få tag på förbundsstyrelsen ordförande Märit Bergendahl vid upprepade gånger, utan att få svar, för att höra bakgrunden till beslutet och hur man har resonerat. Jidhe håller inte igen med vad han tycker om beslutet.

- Hade jag varit Dalenspelare hade jag aldrig åkt. De hade fått hela idrotts-Sverige med sig. Om de är rädda för att åka ska de så klart inte behöva göra det. Det är så långt ifrån hur idrotten ska vara. Jag skäms lite över min gamla sport faktiskt. Det är genant hur de har hanterat det.

Legendaren håller med FSSL och tycker att seriespelet borde pausas omgående och istället ta upp det i sommar.

- Det är klart att man skulle ha gjort det. Hallarna står ju ändå tomma. Varför kan inte innebandyn spelas klart i sommar om det nu skulle behövas? Kan Stanley Cup avgöras i juli kan SSL också göra det. Hälsan måste gå före.

 

Den här artikeln handlar om: