EXTRA
Foto: Per Wiklund
Coronaviruset

EXTRA: Stoppar publik på idrottsevenemang

ANNONS

Regeringen följer Folkhälsomyndighetens rekommendation.

Oron för Coronaviruset som härjar just ökar för varje dag när fler antal smittade redovisas runt om i Sverige. Tidigare så har olika länder runt om i världen tvingats spela idrottsevenemang inför tomma läktare på grund av den smittorisk som dessa stora sammankomster för med sig - och nu står det klart att även Sverige inför restriktioner på publiksidan när det gäller idrottsevenemang.

Detta meddelades under onsdagen då Folkhälsomyndigheten föreslog till den svenska regeringen att man skulle stoppa sammankomster med fler än 500 deltagare, inklusive idrottsevenemang, och det var ett förslag som regeringen godtog. Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson meddelar i en intervju med Expressen att RF kommer följa de nya direktiven.

- Vi kommer att följa regeringens direktiv, men får man välja mellan ekonomi och hälsa så är det klart att hälsa gå före, säger Björn Eriksson till Expressen.

Samtidigt kan det komma att bli flera olika lösningar gällande publikfrågan, menar Eriksson.

- Specialförbunden kan hantera frågan om publik olika. Ett alternativ kan vara att dra ner publikkapaciteten till under 500 personer, ett annat att spela inför tomma läktare och ett tredje att helt enkelt skjuta upp. Det är olika för olika sporter.

Exakt vad det här innebär för innebandyn är fortfarande oklart. I samma artikel berättar Expressen att bland annat Svenska Fotbollsförbundet kommer spela helgens matcher i svenska cupen utan publik.

Den sista grundserieomgången i många serier spelas i helgen som kommer och som det ser ut nu riskerar dessa att spelas inför tomma läktare, eller med max 500 åskådare. Björn Eriksson meddelar i samma intervju att han kallat flera förbund till möte imorgon(torsdag). Vi uppdaterar med mer information så fort vi fått det.

Den här artikeln handlar om: