Pixbo Wallenstam-Linköping 5-7

Stark andraperiod gav Linköping tre poäng borta mot Pixbo

Linköping klättrar i tabellen efter segern inför sista omgången nästa vecka.

Linköping öppnar perioden starkast och har flera fina målchanser och behåller hårt tryck första 10. Sedan blir det omvända roller och Pixbo trycker på ordentligt men perioden står sig mållös perioden ut.

24 minuter in i matchen kunde Linköping utnyttja ett powerplay och Matej Jendrisak gör 0-1. Pixbo får även dom chansen i powerplay men lyckas in får någon utdelning utan åker på en utvisning för slag då Andreas Stefansson varit lite för het. 4 mot 4 spel i 35 sekunder väntar innan Linköping får numerärt överläge i ca 1.30 som Linköping förvaltar på bästa sätt och drygar ut sin ledning till 0-2 av Oskar Hagberg. Det är inte mycket som stämmer hos Pixbos spel ikväll då Linköping gör 0-3 efter en kontring som Jesper Alm lyckas peta dit. Det skulle dröja till 19.22 innan Pixbo lyckades få hål på en storspelande Andreas Blom efter att Linus Nestorsson slagit en läcker diagonalare rakt över till Marek Benes som trycker dit reduceringen 1-3. Detta svarar Linköping på direkt och gör 1-4 av Olle Abrahamsson som även står sig perioden ut.

3.32 in i tredje perioden lyckas Anton Eriksson bryta ett uppspel från Linköping som ger möjligheten till Martin Östholm att reducera till 2-4. Detta gav Pixbo lite bränsle i sitt spel och Oskar Weissbach chippar in en boll till Andreas Stefansson som sällan missar på volley, återigen reducerat och 3-4. Jesper Alm vill allt annat än att Pixbo skall krypa närmare kvittering och drygar ut ledningen på nytt för Linköping, 3-5 efter 4.34 spelade. Målen duggar tätt och Linköping exploderar på nytt och gör även 3-6. 4 mål i loppet av drygt 2 minuter i tredje perioden. Efter att Linköping tappat boll på mitten tar Linus Nestorsson och bågar in från vänsterkanten och placerar den bakom Andreas Blom, 4-6. Andreas Stefansson får sitta 2 minuter för liggande spel samtidigt som Charlie Sköld får 2 minuter för upprepade förseelser, 5 mot 3 för Linköping som också då gör 4-7 efter en 3 mot 1-kontring. Pixbo tar ut målvakten och spelar 6 mot 5, får utdelning efter några minuter och efter 18.12 får Marek Benes utdelning och gör 5-7 vilket är blir slutresultaten.