Foto: Per Wiklund
Internationellt

Förslaget: Tillåt dubbelspark och inför 2+2 minuters utvisningar

ANNONS

Så kan sporten förändras till nästa regelbok.

Internationella Innebandyförbundet meddelade i veckan att man fortsätter processen med att ta fram en uppdaterad regelbok(Game Rules edition 2022) där en nyligen formad referens grupp ska mötas den 24:e mars och utvärdera alla förslag som inkommit gällande regelförändringar. Deadlinen på att skicka in regelförändringar var den 29:e februari och IFF meddelar att man fått runt 80 förslag, där några av dessa bland annat gällde dubbelspark och förslag kring att införa 2+2 minuters utvisningar .

- Vi har fått cirka 80 förslag, många av dem avser att förtydliga eller förenkla befintliga regler och tolkningar men också några som kan förändra spelet. Ett exempel är att tillåta att sparka bollen två gånger där förslagsställaren anser att detta skulle ge ett bättre flöde till spelet, ett annat är att införa möjligheten att ge 2 + 2 minuters utvisning, säger Martin Klabere till IFF:s hemsida.

Regelförslagen ska nu genomgå flera olika processer innan referensgruppen, baserat på den feedback man fått, ger ett sista förslag i Juni och därefter ber om ytterligare feedback innan man presenterar förslaget till RACC(Rules- and comeptition committee) och vilka förändringar man vill se genomförs. Skrivandet av den nya regeltexten tar sin start sedan i september.


Den här artikeln handlar om: