Foto: Privat/Bildbyrån
Produktguiden

Niklas Jihde dammar av 11 år gammalt Volcano-blad

ANNONS

Legendaren inför SSL-comebacken: "Det finns inget bättre blad att skjuta volley och knacka med"

På torsdagskvällen gör Niklas Jihde comeback i Svenska Superligan när han drar på sig Dalentröjan i matchen mot Höllviken. Vilket klubbmärke han kommer spela med? Givetvis Unihoc, där hans bror Johan Jihde jobbar.  Under sina sista aktiva år som elitspelare spelade Jihde med Volcano, och ikväll blir det en comeback för även det gamla klassiska bladet. 

– Jag har väldigt bra kontakt med Unihoc som jag jobbat med i stort sett hela karriären och de har skickat upp klubba efter klubba efter klubba. Men jag kan avslöja, även fast min bror Johan kommer bli skitsur, att jag kommer spela med mitt gamla Volcano-blad från 2009. Det finns inget bättre blad att skjuta volley och knacka med än Volcano. Jag tycker dagens klubbor är så jäkla lätta, man måste ha lite tyngd och känsla men jag har med mig mina nya också så när ungarna kommer fram efter matchen så rycker jag fram dem också så blir alla nöjda(skratt).

Så det blir ett gammalt blad på ett nytt skaft med andra ord?

– Ja, precis. Jag ringde faktiskt till Johan och grabbarna och tjejerna på Unihoc och de gick runt på hela lagret men hittade inga Volcano, det finns inte ett Volcano-blad kvar på hela Unihoc vilket gjorde det hela lite mer komplicerat. Men som tur var så hade jag det gamla sen sist jag spelade.

Ketil Kronberg hade ju liknande problem för ett tag sedan att han inte kunde få tag på nya exemplar av sitt gamla blad, det är lite likadant här.

– Ja och därför är det ganska skönt att ha Kronberg i laget också (skratt). Han är den enda som vet att jag vill ha passningarna 30 cm upp istället så att man kan stå och sopa till på volley. Men man ska ha jätterespekt för att det här är en ny sport också. På de här 10 åren har det hänt så mycket och man spelar en så mycket snabbare innebandy nu. Vi stod mer och lirade uppställt och snurrade lite, nu går det bara rakt mot mål egentligen.


Den här artikeln handlar om: