Foto: Patrik Palm
Internationellt

Den jagade tränaren har gjort sitt val

ANNONS

Han tackade nej till allsvenskan herr, han tackade nej till SSL herr och valde istället...

För någon månad sedan gick Jonas Boväng ut med att hans tredje säsong i IBK Lockerud damlag skulle bli hans sista. Sedan dess har det spekulerats i var han skulle hamn nästa säsong där Storvreta och Växjö varit namns som nämnts. Boväng har haft kontakt med flera SSL-lag och allsvenska klubbar men alla fick nobben. Istället föll valet på norska herr elitserielaget Gjelleråsen som just nu spelar slutspel i Norge.

- De presenterade både en helhetslösning och ett seriöst intryck. Även vart de är, vart de vill.  Jag har fått en bra bild av det sportsliga och föreningen i stort. Det de vill göra gick jag igång på, och det kittla mig oerhört att få vara med om den processen, samt kunna bidra till att man tar nästa steg, säger Boväng till Innebandymagazinet och fortsätter:

- När vi pratat och träffats, så har de visat en klar bild, och en förståelse för vad som behövs, och när det är högt till tak, och en organisation som vill framåt så var beslutet för mig lätt.

Vad är det som du gått igång på då?

- Det handlar om att utveckla spelarna i föreningen och sätta en tydlig tråd längs hela vägen. Från huvudansvarig för herrlaget kommer jag även vara behjälplig som stöd till övriga lag/ledare i föreningen för att sätta en tydlig linje, så det blir ett fint flöde i hur vi tränar, tävlar och utvecklar varandra till den nivån föreningen vill till. Starka fundament som fysik och taktiska områden är något vi kommer påbörja direkt, och vad som krävs att spela en innebandy med fart på hög nivå. Det är riktlinjerna som kommer inledas, sedan siktar vi högt. Vi ska vara ett lag som slåss om medaljerna. Vi ska vinna matcher, och utveckla de fundamenten som jag nämnde. Sätter vi fysiska biten, och är hungriga, nyfikna på att ta taktiska steg hela tiden, så kommer Gjelleråsen spela både en vägvinnande innebandy och vara jobbiga att möta.

Hur bra koll har du på norsk innebandy?

- Ganska bra måste jag säga. Mer nu än tidigare såklart, då dialogen har gett mig mer information, dock en kunskap som kommer växa då jag kliver in i uppdraget 1 maj, då det blir ett intensivt arbete från start. Vill avsluta med full kraft här i IBK Lockerud Mariestad innan jag påbörjar det grundliga arbetet i Norge, Handlar om att hämta information, och där har jag kontakter, och personer i organisationen som har full koll.

Men innan det bär iväg till Norge så ska Boväng försöka ta Lockerud Mariestad till ett tredje raka SSL-kval. Men två mindre bra insatser har satt dem i ett knivigt läge inför de två sista omgångarna.

1. Rönnby Västerås 37p +18
2. Västra Mälardalen 35p +20
---------------------------------
3. Telge 35p +13
4. Lockerud Mariestad 32p +16

Rönnby har tackar nej till kval så det står mellan de andra tre lagen. I nästa omgång möter Lockerud Rönnby, Mälardalen möter jumbon Örebro och Telge möter tabellfemman Linköping IBK. I sista omgången är det Lockeruds tur att möta Linköping, medans Telge möter Rönnby och Mälardalen tar sig an tabellsexan IBF Linköping.     

- Vi har tappat två matcher i rad som är otroligt onödiga, samtidigt som jag sagt tidigare, så kommer detta avgöras i sista omgången av serien. Nu spelar vi näst sista i helgen, och det handlar om att vinna matcherna i det läget vi är i, och det är inget mer annorlunda hur vi hanterar matcherna som varit. Men för att få en fullträff så handlar det om att gilla läget, ut och köra. Hitta tillbaka till vårt grundspel, där vi är ruggigt bra. Nu behöver vi plocka fram det, vinna eller försvinna är inget citat längre, det är en sanning.


Den här artikeln handlar om: