Foto: Christofer Axelsson

Pixbos mystiska nyförvärv från Herr6an

ANNONS

I helgen kunde den uppmärksamme se ett nyförvärv på Pixbos bänk mot Sirius.

Igår besegrade Pixbo Wallenstam Sirius i herrarnas Superliga och återtog andraplatsen i tabellen. Men det var inte segern mot bottenlaget som lämnade störst avtryck efter helgens match utan  Pixbos mystiska nyförvärv från Herr6an som fanns med på bänken.

- Vi hade en oturlig situation där Kalle Lundgren blev sjuk på kort varsel och övriga målvakter var otillgängliga, så jag var det enda alternativet, säger Pontus Boman till Innebandymagazinet.

29-åringen är till vardags målvaktstränare i Pixbo och senast han stod i mål var för 4 år sedan i Herr6an. Något som fick kommentatorn på SSLPlay att bli väldigt förvånad och raljera iväg om avsaknaden av rutin men framförallt om laget han spelade i, Korvsvängen BK.

- Haha, han hade rätt i mycket av det han sa. Jag gjorde ett par matcher i division 6 för ett par år sedan med Korsvägen Bollens BK, men Korvsvängen har jag aldrig spelat i. Jag har varit "pensionerad" målvakt sedan jag var 17 år och har coachat sedan dess, så jag har fått samla meriter på andra sätt. Med det sagt så finns det mycket kvar att önska av min form, men helt väck är jag inte.

Du är ju målvaktstränare egentligen som sagt, du är inte rädd för att Jon Hedlund skulle tappa respekten för dig om du skulle fått hoppa in och släppt in massa bollar?

- Absolut inte. Respekten mellan Jon och mig bygger inte på min förmåga att spela. Jag har varit tydlig med honom och alla målvakter jag jobbat med i Pixbo om att jag själv inte kan göra det de saker jag begär av dem. Mitt jobb är att hjälpa dem utvecklas och prestera och min förmåga att spela har ingenting med det att göra. Detta vet och respekterar de allihop, vilket så klart är skönt för mig. Däremot hoppas jag att min respekt hos dem utmanas när jag inte längre gör allt jag kan för att hjälpa dem prestera och utvecklas.

Du fick inte blodad tand av att vara med i hetluften igen så att vi får se dig på bänken i slutspelet framöver?

- Det var så klart en engångsföreteelse, jag siktar huvudsakligen på att hjälpa Jon, Kalle och laget på andra sätt!

Foto: Christofer Axelsson