Växjö-Linköping 6-4

Växjö upp på slutspelsplats efter chockartat avgörande

Så var matchen när Växjö hemmaslog Linköping med 6-4.

Signalen ljuder i Fortnox Arena och matcher drar igång i ett bra tempo. Redan 3.10 in i matchen så har det varit flertal gruff och hårda situationer något som leder till en dubbel utvisning för hårt spel och här drar Växjö det längsta strået genom att göra 1-0 via Manuel Engel. Sen står matchen och väger. Tempot slås av och chanserna haglar inte in precis. Men helt plötsligt blixtrar det till. Ett bakskott som styrs av Jesper Alm leder fram till kvitteringen, 1-1. Arton sekunder senare så gör Samuel Folkesson Algman 2-1 på en fin frislagsvariant. 3-1 kommer 43 sekunder senare när Markus Johansson prickar periodens sista mål för Växjö. Från att matchen blev lite av ett sömnpiller efter 1-0 målet till att blixtra till med 3 mål på en knapp minut.

Andra perioden inleds med en reducering. Linköpings Olle Abrahamsson gör långt ifrån det snyggaste målet försäsongen men ett väldigt viktigt mål för matchen - 3-2. En utvisning drabbar Växjös Jesper Sankell vilket ger Linköping en perfekt chans att kvittera. En chans dom tar väl vara på när Simon Palmén gör sitt 17 mål för säsongen och drygt halvvägs in i matchen så har vi ett likaläge. Oskar Hovlund ser till att Linköping tar ledningen för första gången i matchen, 3-4.

I tredje perioden så gör Manuel Engel sitt andra mål i matchen när han tar matchen tillbaka till ett lika läge via en passning från Simon Zetterling. Växjö kopplar ännu en gång greppet om matchen när Linköpings Filip Samuelsson oturligt tunnlar Robin Laakso och placerar in bollen i eget mål till hemmapublikens glädje och förvåning. Med två minuter kvar plockar Linköping målvakten och spelar med 6 man mot 5. Något som inte går vägen då Philip Fox kan lägga in sista målet i tom bur och tar Växjö upp på slutspelsplats. Även om Linköping får avsluta matchen i spel 6 mot 4, efter att André Andersson blivit utvisad för liggande spel, så håller Växjö fortsatt tätt och vinner matchen rättvist.

Matchfakta: Växjö-Linköping 6-4