Pixbo Wallenstam-Sirius 16.00
Foto: Per Wiklund

Sirius kommer få bekänna färg idag

ANNONS

Drömmen om slutspel byttes till desperat jakt på nytt SSL-kontrakt: "Inte ett tabelläge vi hade önskat oss"

Med tolv poäng kvar att spela om så befinner sig Sirius fortfarande farligt nära nedflyttningsstrecket, och det är en missräkning för laget som inför säsongen siktade på att ta sig till ytterligare ett slutspel.

- Det är inte ett tabelläge vi hade önskat oss om man säger så från början av säsongen. Men som säsongen har blivit så känns det väl ändå ganska lugnt tycker jag, om man tänker till aspekten med risken att åka ur så känns det ändå som vi kommer klara av det här, säger Sirius tränare David Ahlmark till Innebandymagzinet.

Men ni har haft det tungt och låg under nedflyttningsstrecket där ett tag, när känner du att vändningen kom?

- Jag vet inte om det varit någon vändning, men vi har iallafall vunnit några matcher på slutet som varit viktiga. Warbergsmatchen var såklart viktig, Storvretamatchen var viktiga poäng såklart även där. Så vi har tagit de här poängen som behövs och det är klart att vi gärna skulle ta några poäng till för att vara helt säkra men det är jag övertygad om att vi kommer att göra.

För fyra veckor sedan slog man lokalkonkurrenten Storvreta i ett hett derby, men att den matchen skulle skjutit in någon form av mod i spelarna eller givit laget en boost vet inte Ahlmark om han håller med om.

- Jag vet faktiskt inte, jag upplevde inte det när vi mötte Helsingborg hemma. Då var vi tillbaka till en ganska svag prestation så jag är inte säker att Storvretamatchen gav så mycket i slutändan men det är svårt att säga. Men det vi kan ta med därifrån är att vi känner att vi har möjligheten att slå alla lag och det är en bra känsla såklart.

Men stämningen i truppen är att ni fixar det här?

- Ja absolut. Vi tror stenhårt på att vi kommer fixa det här och det är ganska lugnt måste jag säga, det känns inte som någon panik och det är inte något stort snack om den biten heller. Vi jobbar på träningarna och ska avsluta den här säsongen på ett bra sätt, det är så vi känner.

Och idag väntar alltså Pixbo Wallenstam för Sirius del.

- Det är roligt att möta Pixbo. Det brukar bli roliga matcher mot dem och vi kommer få bekänna färg såklart om vi ska ha med oss poäng därifrån.

Vad behöver ni göra för att lyckas ta poäng mot Pixbo?

- Jag tycker att det handlar mycket om att vi kommer upp i vår nivå och fart som vi kan ha och som vi haft några matcher i år men i alldeles för få. Så det är väldigt mycket upp till oss, sen är det klart vilket humör Pixbo vaknar på kommer spela in såklart men jag väljer att fokusera på oss och då handlar det mycket om att vi kommer ut och spelar på det vis jag tycker vi kan spela när vi är som bäst.