Jönköping-Kalmarsund 4-6

Kalmarsund befäster positionen som tabellfyra

Hade kommandot hela vägen i 6-4-vinsten mot Jönköping - så här var matchen!

Det var en ganska trevande inledning från både Jönköping och Kalmarsund när de båda drabbade samman på söndagseftermiddagen. Bortalaget har mest boll men skapar inga jättefarliga lägen. Efter 13:46 spräcker Kevin Haglund nollan när han trampar längs högerkanten och släpper iväg ett dragskott som letar sig in i bortre krysset. Perioden fortsätter därefter i samma tempo och Kalmarsund lyckas inom loppet av en minut innan slutet utöka sin ledning två gånger om. Först Kim Nilsson till 2-0 och därefter Jesper Lindström till 3-0. Kevin Haglund och bröderna Lindström har varit periodens främsta.

I den andra perioden är det Kalmarsund för hela entrépengen. Bortalaget styr och ställer över hela planen och de låter Jönköpings backarna få jobba hårt. När klockan står på 15:33 prickar Rickard Hessmer in 3-1 i powerplay efter att Kevin Haglund gjort sig skyldig till 2 min på bänken. JIK spelar runt fint och har god rörelse på sina skyttar. Efter målet så får hemmalaget ny energi och skapar mera tryck och får till längre anfall på Kalmarsund. När det är ca tre minuter kvar på perioden vinner Joel Nyström ett frislag i offensivt hörn. Nyström spelar snabbt upp till back, sticker in framför kassen och styr in 2-3. Gustav Jansson och Rickard Hessmer får extra plus efter andra perioden.

I den tredje perioden kliver Kalmarsund upp mer i press, sätter fart på bollen och skapar flera klara målchanser. Kevin Björkström gör 2-4 efter 02:36 och Kim Nilsson ökar på till 2-5 på kontring efter 05:02. JIK tar sedan över matchbilden mer och mer och trycker på för en reducering. Men Edin Omanovic är mycket duktig i bortamålet och står för flertalet kvalificerade räddningar. JIK plockar tillslut målvakten och får in två reduceringar. Först genom Rickard Hessmer på retur och med sju sekunder kvar sätter Emil Nilsen en straff.

Matchfakta: Jönköping-Kalmarsund 4-6