Karlstad-Nykvarn 15.00

Tränarens pik inför dagens toppmöte i allsvenskan

ANNONS

Derbyförlust senast - nu har Nykvarn laddat om inför dagens möte mot Karlstad.

Nykvarn kan se tillbaka på en väldigt fin säsong i allsvenskan södra där man radat upp fina resultat, men i senaste matchen kom en sur förlust för laget när man föll i derbyt mot Onyx med 7-6.

–  Det är en derbymatch där det kanske inte är det taktiska spelet som avgör utan mer känslor och mer individuell skicklighet. De har ju Viktor Palm och Filip Karlsson, säger Nykvarns tränare Sebastian Wahlgren till Innebandymagazinet.

Och firma Palm och Karlsson svarade för 6 respektive 5 poäng under matchens gång och blev tungan på vågen menar Nykvarn-tränaren.

–  Ja det blir det ju. Vi slarvar väl lite och gör tre eller fyra misstag som de nyttjar, men vi utnyttjar inte deras misstag riktigt.

Men med tre omgångar kvar att spela av allsvenskans grundserie så har Nykvarn satt sig i ett guldläge att ta sig hela vägen till SSL-kval och har det fortsatt i egna händer om säsongen ska ta slut  eller fortsätta när serien är färdigspelad.

–  Jag har sagt det under de senaste sex omgångarna att det är Örebromatchen som gäller i näst-sista omgången. Det spelar ingen roll om vi vinner eller förlorar mot Karlstad, det är Örebro hemma som gäller. Vinner vi inte den ska vi inte gå till kval men vinner vi den så har vi stora chanser. Det är kul att det gäller något hela vägen fram, men vi är väl mer än nöjda som nykomlingar att ligga där vi ligger.

Och idag ställs man alltså mot Karlstad på bortaplan. En tuff utmaning för Nykvarn.

– Det blir en match där vi kan ta poäng men det är väl inte den vi ska ta poäng i. Men det blir en rolig match, det är alltid roligt att möta Karlstad och det blir nästan mer derbykänslor mot Karlstad än mot Onyx på något sätt. Onyx blir lite snäll match och blir lite vänskapsmatch, man thrashtalkar lite men det händer inget.

Och på frågan vad Nykvarn behöver göra för att ändå lyckas plocka poäng borta mot Karlstad skickar Wahlgren samtidigt en liten pik.

–  Stänger vi ner deras förstalina så vinner vi matchen. De har ingenting annat än en förstakedja.

TV: Se highlights från Nykvarns senaste match mot Onyx i klippet ovan.