Foto: Adam Troy

Storvreta tog tillbaka andraplatsen

ANNONS

Albin Sjögren gjorde hattrick närt Storvreta besegrade Helsingborg med 6-4.

Första perioden är länge mållös där båda lagen byter chanser med varandra. I periodens sista minut så hinner Storvreta med att göra två mål. Det är högt tempo där Helsingborg försöker att straffa Storvreta. Perioden slutar 2-0.

I andra perioden så får vi se fler mål. En period som är ganska lik första perioden där det är många chanser till båda lagen, dock så blir det mer utdelning i den här perioden. Helsingborg hämtar upp både till 2-2 och 3-3, Storvreta går dock ifrån till en ytterligare tvåmålsledning där Ahrén krigar in 5-3 i slutet av andra perioden. 5-3 inför tredje perioden.

Storvreta börjar tredje med två raka powerplay som Helsingborg klarar av. Istället är det Helsingborg som får in en reducering, Lindholm slår en diagonalare som Fredi Pettersson kan slå in i öppet mål. Närmare än så kommer inte och istället kan Sjögren punktera matchen. 6-4 till Storvreta.

- Det var en kontrollerad match även om siffrorna kanske inte visar det. I andra perioden har vi grymt tryck mot deras försvar och skapar väldigt mycket. Sista perioden blir som den blir, vi har många lägen att göra mål men deras målvakt håller dem kvar men vi gör ett mål till slut och dödar matchen. Riktigt skönt att vinna på hemmaplan igen, summerar Albin Sjögren matchen till Innebandymagazinet.

Trots en storspelande Jonathan Edling i Helsingborgsmålet gjorde Sjögren hattrick.

- Ja det var skönt med tanke på att det inte gick så bra föra matchen. Tre mål är såklart bra men jag hade flera lägen och kunde gjort ett par till.

Har du hittat slutspelsformen nu?

- Det är för tidigt att dra några slutsatser nu men det känns bra och jag letar efter slutspelsformen eftersom jag vill vara en bidragande spelare där. Så det här var definitivt en bra start.  

Matchfakta   

Matchens stjärnor

StjärnaStjärnaStjärna Andreas Lindholm, Helsingborg

StjärnaStjärnaHampus Ahren, Storvreta

Stjärna Fredi Petersson, Helsingborg