Visby-Falun 17.00
Foto: Magnus C Lydahl

Poängkungen tillbaka för Visby efter avstängningen

ANNONS

Ska Wilmer Viinamäki skjuta livsviktiga poäng i kampen om nytt SSL-kontrakt åt Visby?

Efter att ha varit avstängd i senaste mötet mot Storvreta på grund av det matchstraff han ådrog sig i mötet mot Jönköping så är Visbys stöttepelare Wilmer Viinamäki nu tillbaka och tillgänglig när laget nu ställs mot en riktig tuff utmaning idag - seriesegrarna Falun.

- Det ska bli kul att spela, säger Wilmer Viinamäki till Innebandymagazinet.

Hur var det att tvingas se matchen mot Storvreta från sidan?

- Nej men det var tråkigt såklart. Storvreta och Falun på hemmaplan, även om det är väldigt svåra matcher så är det också väldigt roliga matcher. Så det var inte alls kul.

Mot Storvreta föll Visby med 5-1, men det var också bara 3-1 på tavlan tills det återstod 90 sekunder kvar att spela av matchen. Och Viinamäki menar att laget gav sig själva chansen att ta poäng.

- Jag tycker ändå att vi gör en bra insats men vi behöver ta poäng, så är väl svårt att se det som en bra prestation när vi är i det läget som vi är. Men vi förlorade med 15-3 på bortaplan och nu har vi 3-1 mot Storvreta med några minuter kvar, vi gav oss ändå chansen att ta poäng.

Är det frustrerande ändå att känna att ni spelar bättre men att poängen inte trillar in?

- Ja såklart att det är frustrerande och framförallt nu på slutet när vi verkligen behöver poäng. I början av säsongen sådär finns det ändå tid framåt, men det är klart att det är surt så är det.

Och idag ställs man alltså mot en tuff utmaning när Falun väntar på andra sidan.

- Vi behöver göra en tvåhundraprocentig insats för att hålla jämna steg med dem, men det tror jag också kommer bli väldigt kul och jag hoppas på mycket folk. Det blir en rolig match att spela.

Men tolv poäng kvar att spela om, hur ser du på era chanser att fixa ett nytt SSL-kontrakt?

- Teoretiskt finns det kvar och så länge det finns en chans kommer vi göra allt vi kan för att ta den chansen.

Vad kommer krävas för att ta viktiga poäng mot Falun?

- Vi behöver göra våran bästa match för säsongen och vi behöver täcka otroligt mycket skott och egentligen inte bjuda på något. Vi har mött dem två gånger, både på försäsongen och i serien, och de är ett väldigt bra lag så vi måste göra en otroligt bra insats.