Malmö-Täby 2-6
Foto: Magnus C Lydahl

Malmö vann skotten men Täby vann poängen

ANNONS

Alexandra Durling börjar hitta slutspelsformen och det fick Malmö känna på idag.

Tabellfyran Malmö tog under lördagseftermiddagen emot tabellsexan Täby i Svenska Superligan där Täby lyckades vinna med hela 6-2 till slut, siffror som inte speglar matchen helt fullt ut då Alexandra Durling i Täbymålet motade bort det mesta som kom emot henne. Malmö vann skotten och hade flest målchanser men det var ändå Täby som tog med sig alla tre poängen hem.

- Vi gör en bra match där alla sliter på hårt och då kommer resultatet med det. Det var inte så enkelt som siffrorna säger utan det var en tuff och jämn match men vi hade en helt annan struktur på försvaret idag och då är vi svårslagna, säger Durling till Innebandymagazinet.

Den största orsaken till att försvaret funkade och att siffrorna blev missvisande i förhållande till matchbilden var just Durling som spikade igen och även blev utsedd till matchens lirare.

-   Det kändes bra idag, det känns som jag är aktiv och hänger med bra och har prickat in formen nu.

Segern innebar att Malmö klättrade förbi Malmö i tabellen och med fyra omgångar kvar kommer det bli en kamp mellan dagens kombatanter och Endre om fjärdeplatsen och hemmaplansfördelen i slutspelet.  

- Det kommer bli en kamp enda in i det sista men det som talar för att vi tar den är att vi börjar komma igång nu och steppa upp lite. Det här var startskottet på slutspelsformen och vi möter Endre i veckan som kommer så det kommer bli roligt.

 Dagens möte var det tionde mellan Malmö och Täby i Superligan och Malmö har aldrig lyckats att besegra Stockholmarna under ordinarie tid.

- Det är svårt att säga vad det beror på men vi har alltid gjort bra matcher mot just Malmö historiskt. När vi spelar som vi gör idag så blir det svårt att slå oss även om man är ett bra lag som Malmö.   

Matchfakta
Highlights