Höllviken-Mullsjö 6-5
Foto: Per Wiklund

Höllviken tog tre blytunga poäng

ANNONS

Efter dagens (bonus)seger mot Mullsjö har skåningarna satt sig i ett väldigt bra läge.

Höllviken gjorde ett ryck i bottenstriden när man under lördagskvällen besegrade Mullsjö med 6-5 i en svängig match där Mullsjö tog ledningen tre gånger och Höllviken två. Men det var skåningarna som tog ledningen den sista gången när Johannes Wilhelmsson satte 6-5 med 55 sekunder kvar.

- Vi genomför matchen riktigt bra och vi hade en tydlig plan med vilka formationer som vi ville matcha mot deras formationer. Vi följde planen till punkt och pricka och jag tycker att vi var värda tre poäng, säger tränare Joon Berggren till Innebandymagazinet.

Mullsjö tog ledningen med 1-0, 2-1, 5-4 och trots att man hade mest boll och flest skott så var det ändå Höllviken som tog alla poängen efter en taktisk triumf.

- Jag kan leva med att matchen svänger som den gör, vi hade räknat med att Mullsjö skulle ha mycket boll så vi var bekväma med matchbilden och det som gör att vi vinner till slut tror jag är att vi ville vinna matchen lite mer än vad Mullsjö ville i slutändan.

Höllviken gick upp på en elfte plats på 30 poäng och bakom jagar Sirius på 27, Warberg på 21 och Visby på 19 poäng. Mullsjö har tre matcher kvar att spela medan den övriga trion har fyra matcher kvar. Men efter dagens vinst är kontraktet säkrat menar Berggren på.

- Det här kan definitivt vara spiken i kistan för de övriga lagen bakom. Det är ju inte klart rent teoretiskt men det ska mycket till om vi ska tappa det nu med den hysteriska formen vi är inne i  och den streaken vi har. Jag tror att vi kommer ta flera poäng så då innebär det ju att vi är klara.

Matchfakta


Matchens stjärnor

StjärnaStjärnaStjärna Pontus Karlson Martell, Höllviken

StjärnaStjärnaFelix Strandljung, Höllviken

Stjärna Kasper Hedlund, Mullsjö