#ibsilly
Foto: Adam Troy

Klart: Tidigare SSL-tränaren tar över allsvenska laget

ANNONS

Mickael Fredriksson ska hjälpa till och rädda Lockerud Mariestad i allsvenskan södra.

I slutet av januari fick Mickael Fredriksson sparken av Jönköping. Nu, nästan exakt en månad senare, står det klart vad som blir Fredrikssons nya tränaruppdrag. Och det blir en återkomst för Fredriksson.

Mickael Fredriksson är nämligen klar för att återigen ta över allsvenska Lockerud Mariestad, laget han var med och tog upp till allsvenskan men lämnade inför säsongen för att just ansluta till Jönköping.

- Det känns naturligtvis bra att få komma hem eller vad man ska säga. Jag hade sju otroliga år i Mariestad så det känns bra på något sätt att få avsluta den här säsongen där och se till om man kan hjälpa dem till att hänga kvar i allsvenskan, säger Mickael Fredriksson till Innebandymagazinet.

Det återstår bara tre omgångar av årets grundserie i allsvenskan och det är också så långt som det nya avtalet med Lockerud Mariestad sträcker sig för Fredriksson. På frågan om det blir en fortsättning där även till hösten vill inte tränaren spekulera i nuläget.

- Det siar jag faktiskt ingenting om. Jag fick en fråga om jag hade någon möjlighet att vara med under de tre sista omgångarna. Vi börjar med de här tre matcherna och sen får vi se vad som händer efter säsongen.

Är SSL något du vill tillbaka till annars?

- Jag känner inte att jag har någon brådska dit, det har jag inte, utan händer det någonting i framtiden som gör att man får chans att träna ett lag igen och förutsättningarna är rätt och det känns som ett bra och intressant projekt så absolut. Det är väl därför alla håller på med det här.

Tabelläget: Bottenstriden - Allsvenskan Södra
9. Lagan - 18 poäng
--------------------
10. Lockerud Mariestad - 18 poäng
11. Craftstaden Oskarshamn - 13 poäng
12. Lidköping - 12 poäng

För Lockerud Mariestad är det dock enkla premisser som väntar nu framöver. Poäng måste tas i de tre kvarvarande matcherna, och kanske i alla tre, för att laget ska spela allsvenskt spel även nästa säsong. Just nu befinner man sig på nedflyttningsplats på samma poäng som Lagan men som dock har bättre målskillnad.

- Det är klart att det är en utmaning men man får ändå lov att säga att det hade kunnat vara klart mycket sämre. Man hade kunnat vara i den sitsen som Oskarshamn är i eller något av de andra lagen, då hade det varit klart sämre. Det handlar om att se det positiva och att man har alla chanser att greja det här. Så det är klart att det hade kunnat se bättre ut, men det hade också kunnat se sämre ut.

Vad vill du tillföra nu under de här sista omgångarna för att Lockerud ska fixa det här?

- Ja alltså alla spelare känner mig i princip, det är ett fåtal som inte haft mig, så de vet vad de kommer att få. Jag kommer gå in och göra det jag alltid gjort i Lockerud och jobba med den spelidén som vi trott på i alla år, så förhoppningen är väl att det skapar en trygghet i de sista tre omgångarna.

Den här artikeln handlar om: