Kamp mot klockan
Foto: Adam Troy

Storvretastjärnan kan missa resten av säsongen

ANNONS

Han har inte spelat på flera veckor och nu är det en kamp mot klockan.

Storvretas Filip Stenmark har inte spelat match på flera veckor och för tillfället är han sjukskriven och återhämtar sig från en lång sjukdomsperiod. 

- Jag har åkt på körtelfeber så jag har varit däckad i hög feber en lång tid och varit väldigt sjuk. Nu är jag i alla fall uppe på benen igen och kunnat ta ett par lättare promenader. Men det kommer vara hälsan först som prioriteras nu för min del, säger Stenmark till Innebandymagazinet.

När tror du att du är tillbaka på planen?

- Prognosen är 3 till 8 veckor men jag känner mig positiv och tror inte att det ska ta 8 veckor för då är ju säsongen slut i princip. Men vi har en plan om hur jag ska komma tillbaka och den planen stressar vi inte fram. Jag måste ta det försiktigt för det är inte en vanlig förkylning som det handlar om.

Det är bara fyra omgångar kvar av grundserien och slutspelet är bara 22 dagar bort. Så det är en kamp mot klockan som gäller om Stenmark ska hinna tillbaka dit. 

- Jag träffade läkaren i början på veckan och han hoppades att jag kunde börja röra på mig nästa vecka. Det innefattar i så fall lättare jogging och cykelturer, inte mer än så. Sedan får man öka gradvis.

Kommer du hinna bli frisk till slutspelet sätter igång?

- Jag har som mål att vara fit for fight när kvartsfinalerna drar igång sedan får vi se hur det går med det.

Storvreta är just nu inne i en djup formsvacka med Storvretamått mätt och när man för lite sedan åkte på sin fjärde raka förlust var det något som inte hänt på över 10 år i grundserien. Något som startade ungefär samtidigt som när Stenmark blev sjuk, så frågan är om vi hittat anledningen till Storvretas rekordlånga formsvacka? 

- Haha, det beror knappast på det. Jag hoppas och tror att jag bidrar med någonting på planen i alla fall men orsakerna är nog större än så, haha. Jag hoppade förvisso av ungefär samtidigt men att det skulle beror på det är inte så troligt.