Notification
Foto: Marcus Erdeös

Göteborg Cup bjuder in till glädje och gemenskap

Anmäl dig till vårens roligaste innebandyäventyr: Göteborg Cup 30 april-3 maj.

Göteborg Cup är en av de äldsta cuperna i Göteborg och arrangerades första gången redan 1971. Förra året spelades över 400 matcher och genom åren har man haft både svenska och utländska lag. Till årets upplaga väntas cirka 170 lag delta i cupen.

Till skillnad från många andra innebandycuper är inte Göteborg Cup elitinriktad. Istället fokuserar man på bredden.

– Det här är en breddcup, alla ska kunna vara med. För oss är det viktigaste att man har kul och känner gemenskap, säger cupansvarige Emma Palm till Innebandymagazinet.

Cupen består av totalt 18 klasser, från seniorer till ungdomar födda 2009. Matcherna spelas i huvudsak på Lundbystrands Sporthalls fem planer, men även i Tuve sporthall, Lillekärrshallen och Kärra Sporthall.

– Det är många återkommande lag som man känner igen år efter år och det visar att man trivs. Till i år har vi ändrat speltiden från 1x22 minuter till 2x15 minuter, och dessutom börjar vi med B-slutspel så att fler får spela fler matcher. Det är något som har efterfrågats och det visar att det går att påverka cupen som deltagare.


Mer information och hur du anmäler ditt lag hittar du här: http://goteborgcup.se/innebandy


Foto: Marcus Erdeös


FAKTA

Göteborg Cup

  • Arrangeras: 30 april-3 maj
  • Spelplatser: Lundbystrands Sporthall, Tuve sporthall, Lillekärrshallen och Kärra Sporthall
  • Matchtid: 2x15 minuter
  • Klasser: Herrar, Damer, Herrjuniorer födda 2001-02, Damjuniorer födda 2001-02, Pojkar födda 2003-09, Flickor födda 2003-09
  • Slutspel: A-slutspel och B-slutspel