Foto: Adam Troy

Stora talangen om SDF-SM och flytten till Falun

ANNONS

Lukas Bemström var med och gjorde ett av SDF-SM:s snyggaste mål och är en av spelarna på Innebandymagazinets stora talanglista.

Idag presenterades plats 30-21 på Innebandymagazinets stora talanglista, och en spelare som tog plats på listan var Nykvarnsprodukten Lukas Bemström. Bemström, som har ett bra skott, svarade för 9(8+1) poäng i SDF-SM för sitt Södermanland och minns tillbaka på SDF-SM som ett minne för livet.

- Det var en sjukt rolig upplevelse som man aldrig kommer glömma. Det är något man bara är med om en gång i karriären. Framförallt den sammanhållningen vi hade i truppen och hur kul vi hade det saknar jag, säger Lukas Bemström till Innebandymagazinet.

Vad tyckte du om lagets och din egen insats?

- Jag tycker att våran insats var väldigt bra fram tills kvartsfinalen där vi inte riktigt kom upp i den nivå vi hade tidigare. Där åkte vi ut snöpligt efter straffläggning där Småland var bättre än oss. Tyvärr blev det bara en 5:e plats för oss medans vårat mål var att ta 1:a platsen och det första guldet hem till Södermanland. Men även fast det inte gick hela vägen så är jag sjukt stolt och nöjd över laget. Marginalerna var inte riktigt på vår sida bara.

- Min egna insats under turneringen är jag nöjd med. Jag bidrog ganska bra med min roll i laget spelmässigt. Men jag är inte helt nöjd för jag har mer i mig än vad jag visade upp.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

- Jag skulle säga att jag är en back med offensiva spetsegenskaper. Jag har ett bra skott som jag gillar att använda och gör därmed mycket mål för att vara back. Tycker däremot att jag har mycket att jobba på för att bli mer komplett. Framförallt spelet utan boll, alltså försvaret och att spela mer fysiskt.

För Bemström finns det även intresse för golf utanför innebandyn, och till den här säsongen valde han att flytta till Falun. 

- Jag håller på med golf också och tycker det är lika kul som innebandyn. Det var ett tufft beslut att välja gymnasium men till slut blev det att jag valde innebandy och en flytt till Falun. Just nu är det alltså innebandyn som jag satsar på och kommer göra det under tiden jag går i gymnasiet. Sen får jag se vad som händer, hur det går för mig och vad jag får lust att göra efter studenten. Golfen är iallafall något jag alltid kommer hålla på med under somrarna. För jag tycker det är så extremt kul och en fantastisk sport.

TV: Se när Lukas Bemström var med och gjorde ett av SDF-SMs snyggaste mål när Södermanland P16 bjöd på en riktig upprullning i mötet mot Norrbotten

Den här artikeln handlar om: