Foto: Adam Troy

Han är en av Sveriges största talanger

ANNONS

Kvicka forwarden var med och förde Skåne till semifinal i SDF-SM 2020.

Tillsammans med Skåne P16 svarade kvicka forwarden Johannes Almholt för 11(7+4) poäng under SDF-SM 2020 och blev tidigare utsedd till en av spelarna på Innebandymagazinets stora talanglista. Och även om det snart gått två månader sedan SDF-SM så minns Almholt upplevelsen tydligt.

- Jag minns det som igår. Bara positiva minne. Den nervositeten och känslan inför och under matcherna är något jag inte upplevt förut. Riktigt roligt att träffa nya människor och lära känna de, säger Johannes Almholt till Innebandymagazinet.

Skåne tog sig hela vägen till en semifinal i SDF-SM innan det tog stopp där.

- Jag tycker att vi som laget presterade riktigt bra och kämpade för varandra. Väldigt bra lagkänsla under hela turneringen. För min egna del tyckte jag att jag presterade bra. Jag specialiserade mig det jag är bra på. Vilket är att skapa avgörande lägen men även gör mål, men utan mitt lag hade det inte varit möjligt.

Sina egna styrkor beskriver Almholt så här.

- Jag är en spelare med ett bra skott och en bra spelförståelse som vågar ta för mig i närkampsspelet. Jag skulle vilja se mig själv som en positiv person som vill driva på och peppa mina lagkamrater men det värsta jag vet är att förlora

För Almholt är det också innebandy fullt ut som gäller och inför den här säsongen fick han ett roligt besked i klubblaget.

- Nej, jag satsar fullt ut på innebandyn. Går på Malmö idrottsgymnasiet där jag har inriktning innebandy. Inför säsongen har jag även blivit uppflyttad i vårt A lag(Malmö FBC) där jag under säsongen har fått mycket förtroende. Som yngre spelade jag hockey.

Du kanske även vill läsa:
100 största talangerna i Sverige: Plats 30-21
Plus 100 största talangerna i Sverige: Plats 30-21
100 största talangerna i Sverige: Plats 100-51
Plus 100 största talangerna i Sverige: Plats 100-51
Den här artikeln handlar om: