Landet runt

Stora datum i vår

ANNONS

Sedan i höstas har innebandysäsongen varit igång för full hals och bjudit på stor underhållning. När vi nu kliver in i våren kommer spänningen att stiga ytterligare, med ligor och turneringar som ska avgöras.

Det råder inget tvivel om att innebandy är en av de mest populära lagsporterna i Sverige. Publiken visar varje år stort intresse för stora som små event. De senaste åren har spelbolagen ökat sin bevakning av sporten. Framför allt har betting på innebandy live vuxit sig större, just för att man slipper spela på resultat inför en match. Istället kan man känna av matchbilden och därefter lägga sitt bet.

Att innebandy är en betydelsefull och älskad sport blir som tydligast när vi kliver in i de olika ligornas avgörande perioder. Låt oss därför titta närmare på några av vårens stora datum för oss som älskar svensk innebandy. 


Sista SSL-omgångarna

Trots att det är många matcher kvar att spela, så lider säsongen 2019/2020 i Sveriges högsta liga snart mot sitt slut. Lördagen den 14:e mars är det dags för den sista omgången på SSL:s herrsida.

I skrivande stund är Falun klara som seriesegrare. De har länge haft ett fint övertag på Pixbo och Storvreta, som ligger på andra och tredjeplats. I bottenstriden är det däremot desto jämnare. Höllviken, Sirius, Warberg och Visby är alla i botten på tabellen och i dagsläget skiljer det blott åtta poäng mellan 11:e och 14:e plats.

På damsidan är det fortfarande öppet i toppstriden. För närvarande leder IKSU över tvåan Pixbo med fyra poäng. På tabellens tredje plats finner vi KAIS Mora, som måste plocka viktiga segrar för att haka på i toppen. SSL Dam avgörs 21 mars. 

SM-finalerna
Efter SSL riktar vi om vårt fokus på SM-slutspelet. I slutet av april är det dags för finalen i det svenska mästerskapet i innebandy. Det här eventet tillhör sportens absolut största. SM-finalen äger rum i Ericsson Globe söder i Stockholm. Fyra lag ska mötas för att göra upp om två åtråvärda pokaler.

Lyckligtvis är Sverige en aktiv nation med fantastiska supportrar. Vi förväntar oss att fans från alla delar av vårt avlånga land sluts samman för att ge stöd åt de tävlande. Förhoppningsvis dyker tillräckligt många upp för att arenan ska bli fullsatt. Har du inte säkrat din biljett ännu bör du göra detta snart. SM i innebandy spelas den 25:e april.

Ja, det finns mycket att se fram emot under svensk innebandys vårsäsong. Planerar du också att uppleva de stora stunderna? 

Den här artikeln handlar om: