Kvaltider
Foto: Mats Olofsson (Habobild.se)

Fagerhult Habo firar 10 år med SSL-kval

ANNONS

I helgens som var flög Fagerhult Habo upp till nya nivåer.

Det här är Fagerhult Habos tionde säsong i allsvenskan och för 5 år sedan kvalade man till SSL för första gången och i år ska man kvala en andra gång står det nu klart efter att man säkrat en kvalplats med fyra omgångar kvar att spela. 

- Sjukt kul såklart. Vi har ju hamnat i mitten av tabellen i ett par år nu och det är därför kul för både laget och föreningen att få chansen att kvala uppåt i systemet! Vi har börjat bygga på någonting nytt nu och det är kul att det har gett resultat så tidigt, säger Tobias Zälle till Innebandymagazinet.

Vad är det som förvandlat er från ett mittenlag till ett topplag?

- Det ligger nog mycket i att vi har satt en struktur i spelet där alla vet vad vi ska göra i olika situationer. Vi jobbar mycket med analyser och detaljer för att bli bättre varje vecka. Tidigare säsonger har det handlat mycket om enskilda prestationer, medans i år har det handlat om kollektivet.

När det gäller enskilda prestationer så är det just Zälle som lyckats bäst poängmässigt i laget tidigare men inför denna säsong så bröt han foten under försäsongen och han har bara spelat de fyra senaste matcherna. Men frågan är vad poängkungen sysslat med under sin rehabperiod för normalt sett brukar han göra nästan lika många assist som mål. Vad har hänt egentligen, har han bara stått med gipsad fot och öst på skott på träningarna och inte varit fast passare en enda gång? För på sina fyra matcher har Zälle gjort 11 mål och inte ett enda assist.  

- Haha jag har faktiskt inget bra svar på den frågan. Tror det handlar mycket om att jag har varit spelsugen och försökt hitta mycket avslut själv. Visst har det funnits lägen till fler mål och assist men det är nog bara en tillfällighet att jag endast gjort mål!

Bakom Fagerhult i tabellen ligger både Karlstad och Lindås Rasta rätt säkert men det verkar bli en jämn kamp om den sista kvalplatsen mellan nykomlingarna Nykvarn och Örebro där Nykvarn just nu ligger över kvalstrecket på 33 poäng och Örebro under på 31p.

- Jag tror det blir Örebro som tar den. De har varit i liknande situationer tidigare och har bra spetsspelare som kan kliva fram när det behövs!