Foto: Per Wiklund

Juridiska Nämnden ändrar resultatet på Herr1an-mötet

ANNONS

Gimonäs Umeå tilldöms segern med 5-0 i mötet mot Sundsvall FBC Ungdom efter att egentligen ha förlorat matchen.

Det var den 15:e februari som mötet mellan Sundsvall Ungdom och Gimonäs Umeå gick av stapeln i Skönsbergshallen i Sundsvall. Mötet vanns av Sundsvall med 9-8 men därefter har Gimonäs valt att lämna in en protest gällande matchen till Svenska Innebandyförbundet. Och idag kom beskedet från Juridiska Nämnden att Gimonäs Umeå tilldöms seger med 5-0.

- Efter att protest inkommit från Gimonäs Umeå IF har Juridiska nämnden konstaterat att två okvalificerade spelare deltagit för Sundsvall FBC Ungdom i matchen mellan Sundsvall FBC Ungdom - Gimonäs Umeå IF i division 1 Norrland den 15 februari, skriver svenska innebandyförbundet på sin hemsida och fortsätter:

- Matchens slutresultat var 9-8. Juridiska nämnden har beslutat att bifalla protesten och att Gimonäs Umeå IF därmed tilldöms seger i matchen med 5-0.

Gimonäs Umeå ligger på en tredjeplats i herr1an norrland med 41 inspelade poäng samtidigt som Sundsvall Ungdom befinner sig under nedflyttningsstrecket på en elfte plats med 15 inspelade poäng. Lagens nästa matcher är mot Bollnäs respektive Luleå.