Foto: Swiss Unihockey
Internationellt

Svensk spelare blev cupmästare i Schweiz

ANNONS

3 svenska spelare fanns på planen igår när den schweiziska cupen avgjordes.

Den schweiziska cupfinalen var jämn i två perioder och efter 40 minuter ledde Piranha Chur med Mari Aanerud med 2-1 över Alice Granstedt och Iza Rydfjälls Kloten-Dietlikon Jets. Då känndes det som att vilket lag som helst kunde vinna guldet men i tredje perioden körde Piranha över Kloten-Dietlikon och vann med klara 7-3. 

- Det känns bra. Guld smakar alltid gott, säger en lycklig Aanerud, som stod för två assist, till Innebandymagazinet.

Vad är det som ligger bakom ert ryck i tredje perioden?

- Vi steppa upp när vi behövde det och gick ifrån. Vi gick ihop och krigade som ett lag.

Aaneruds framgångssaga fortsätter nere i Schweiz och detta var hennes femte medalj på de två säsongerna hon varit där nere. Aanerud har två guld i supercupen sedan tidigare och nu har hon även ett guld och ett silver i schweiziska cupen samt ett mästerskapssilver. Hon saknar alltså ett mästerskapsguld innan samlingen blir komplett och det räknar hon med att den blir om några veckor då kvartsfinalerna sätter igång nästa helg.  

- Vi både siktar och tror på att det blir guld i Superfinalen. Efter att ha vunnit emot värsta konkurrenterna idag så har vi en skön känsla som vi tar med oss in i play-off.

Piranha och Dietlikon är de två stora giganterna på damsidan nere i Schweiz lite som Falun och Storvreta på herrsidan i SSL. Men hur bra skull egentligen de två schweiziska lagen klara sig i SSL?

- Det är väldigt svårt att svara på då schweizisk innebandy skiljer sig från den svenska. Om man ändå skulle försöka så kanske de skulle hamna någonstans runt slutspelsstrecket. Den schweiziska ligan är i utveckling och med ett lyckad hemma VM så hoppas och tror jag skillnaden mellan ligorna kommer bli mindre.

Kolla in höjdpunkterna från finalen nedan:


Fotnot: I schweiziska cupen möts lag från alla divisioner i Schweiz i utslagningsmatcher där man börjar på 64-delsfinaler och jobbar sig uppåt under säsongens gång. Vinnarna i ligacupen kvalificerar sig till Supercupen som spelas i en final mot de schweiziska mästarna. Skulle det bli samma lag som vinner ligacupen som sedan blir schweiziska mästare så får silvermedaljörerna spela Supercupen.

Den här artikeln handlar om: