Söndagens SSL Herr

Pixbo klättrade upp på andra plats igen

Efter tre raka försluter är Pixbo tillbaka på vinnarspåret igen.

Det är Pixbo som tar tag i taktpinnen och Marek Benes gör 1-0. Jönköping trummar på och skapar väldigt många fina lägen och får till slut utdelning efter en fin kontring av Emil Nilsen och Rickard Hessmer, 1-1. Anton Eriksson åker på en 2 minuters utvisning för 6 man på plan då Pixbo slarvar i ett byte.

Jönköping inleder andra perioden med powerplay och detta utnyttjar Rickard Hessmer som bågar in i mitten och tar ledningen med 1-2 efter drygt 30 sekunder in i perioden. Martin Ojaniemi ville annat och laddar ett hårt slagskott från backposition och kvitterar mot sin gamla klubb bara 2 minuter senare, 2-2. Det svänger mycket och Jönköping tar återigen ledningen efter ett fint klappklapp-spel som Simon Karlsson distinkt sätter bakom Jon Hedlund, 2-3. Charlie Sköld väljer att prickskjuta krysset från högerkanten och Pixbo kvitterar igen efter 8.35 spelade. Jönköpings Joel Wadsten slår lite för många gånger på Anton Erikssons klubba och får sitta 2 minuter för upprepade förseelser. Powerplay Pixbo och med Gustav Fritzell borta får Linus Nestorsson chansen på hans kant som serverar Andreas Stefansson i mitten som sällan missar volleyskott, 4-3 ledning Pixbo. Och bara 21 sekunder senare är en het Linus Nestorsson framme igen och trycker dit 5-3 från en fin assist av Anton Eriksson.

Mycket hawaii-spel inledande i den tredje perioden, varken Pixbo eller Jönköping får några bra lägen. Till slut får Pixbo utdelning och Linus Nestorsson serverar ytterligare en gång Marek Benes som får stå fri och placera bollen i det bortre krysset bakom Gustav Jansson och Pixbo drygar ut sin ledning till 6-3. Jönköpings mest heta spelare för kvällen Rickard Hessmer fortsätter producera och reducerar till 6-4 efter att ha petat in den mellan stolpen och Jon Hedlund. Och Linus Nestorsson har en hyfsad dag på jobbet som gör sitt andra mål för kvällen efter att Marek Benes tickat över Jönköpingbackens klubba och Nestorsson kan placera in bollen, 7-4 till Pixbo. Jönköping tar timeout och får utdelning direkt genom att Simon Karlsson sätter reduceringsmålet 7-5. Jönköping tar ut målvakten med 3 minuter kvar i hopp om att få utdelning vilket dom även får med drygt 1.10 kvar att spela, återigen Rickard Hessmer som reducerar till 7-6. Jönköping får ett mål bortdömt i slutminuten på grund av en sparkrörelse. Pixbo vinner till slut med 7-6.

- Det blir onödigt tight i slutet och vi har lite individuella grejer att fila på. Men det gick bra sa Anton Eriksson till SSLPlay efter matchen och fortsatte prata om att Pixbo tog sin första vinst efter tre förluster:

- Det är inte slutspel än och vi har ett par matcher kvar att fila på och försöka hitta stämmet som vi hade i början på säsongen. Vi har lite att jobba på men det känns bara roligt.

Eriksson var dock inte så nöjd med hur varken Jönköping eller domarna genomförde matchen.

- Det är tråkigt med Jönköping för de hugger och slår hela tiden. Så vi ser ut som amatörer för att vi tappar boll och de får kontra på oss. Det är inte så jäkla svårt att lira när de hugger på fel sida och då blir vi tjuriga som barn. Jag tycker gärna att det får smälla lite men de här huggen får nog visselblåsarna ta och titta på på video och göra det bättre nästa gång.