Söndagens SSL Herr

Linköping inkasserade 8:e raka vinsten

Linköping tog en viktig seger i jakten på en slutspelsplats.

En målsnål förstaperiod där båda lagen byter chanser med varandra. Jendrisak har ett skott i stolpen halvvägs in i perioden. Två minuter innan pausvila så snappar Tom Carlsson i Warberg upp bollen i slotten och slänger in den på halvvolley i mål. 1-0 till Warberg efter första.

Linköping börjar starkt med en snabb kvittering, kort därefter så kan man även ta ledningen i powerplay via Olle Abrahamsson. Warberg har några farliga kontringar men Robin Laakso gör det bra i målet. Warberg får sedan chansen till en kvittering i powerplay men istället så släpper man in mål i numerärt överläge. Tre raka mål från Linköping och ställningen inför sista perioden är 3-1.

Ännu en gång så är det Linköping som gör periodens första mål, Oskar Seth kommer ensam mot Jernsand och vinner den duellen. 4-2 till Linköping och Warberg börjar trycka på. Warberg kommer till flera fina chanser men Robin Laakso är stabil i kassen. Jendrisak drar på sig en onödig utvisning för protest mot domslut och får sätta sig och skämmas i två minuter, under tiden så passar Anton Birgersson på att smälla upp 4-3 i nättaket. Warberg fortsätter att äga bollinnehavet men får inte in bollen, istället kan Jendrisak lyfta in 5-3 i tomt mål och ”döda” matchen. En match där båda målvakterna är stabila och får göra flera svettiga räddningar.

- Det är ingen bra insats från vår sida men vi har hittat ett sett att vinna matcher sedan jul. Vi vinner idag också även om vi inte kommer upp i nivå. Den fina offensiven som vi haft de senaste matcherna lyckades Warberg kväva och vi behöver mer fart och energi  än så här, sa Robin Laakso om Linköpings åttonde raka vinst till SSLPlay.