Söndagens SSL Herr

Höllviken drog längsta strået på straffar

Det blev delad potten i bottenmötet mellan Sirius och Höllviken där extrapoängen följde med hem till Skåne.

Matchstarten blev senarelagt från 16:00 till 17:45 på grund av att bortalaget Höllviken hade problem med flyget som blev försenat. När väl matchen kunde starta så var det en relativt jämn tillställning där lagen utbyter chanserna med varann. Höllviken var farliga i sina omställningar och tar alltid närmsta vägen mot mål när tillfälle uppstår. Sirius i andra sidan är inte lika självklara i de avgörande lägena. Ibland en passning för mycket och ibland en för lite. Perioden slutar 1-3 till skåningarna efter att Johannes Wilhelmsson och Jacob Gullberg x2 hittat nätet. Jacob Drews målskytt för Sirius. Wilhelmsson och Gullberg i Höllviken får extra plus och det får även Filip Eriksson i hemmalaget.

Andra perioden hinner knappt börja förrän Höllviken drygar ut sin ledning till 4-1. Bollen vinns högt och spelas fram Pontus Karlsson Martell till öppet mål. Därefter tar Sirius över allt mer och mer men utan att ska de där extra farliga chanserna. Man kliver upp mera i press vilket gör att Höllviken backar hem och försöker sakta ned på tempot. Man får också chansen i PP men utan resultat trots fint spel. Drygt tre min från slutet reducerar Sirius på kontring. Jacob Drews spelar fram Marko Juselius som sätter bollen lågt i första. 2-4 står sig perioden ut och extra plusen går till Filip Eriksson och Joakim Alwinder.

I starten av tredje kliver Sirius ut i en ännu högre press och lyckas press fram några enstaka lägen, dock utan resultat. Höllviken gör det bra, de kryper allt närmare och närmare det egna målet och låter Sirius hålla i bollen mera. Filip Eriksson reducerar till 3-4 cirka fem minuter in med ett lågt och hårt skott i bortre. 10 minuter in får Höllviken chansen i PP och Johannes Wilhelmsson utökar skåningarnas ledning med ett distinkt dragskott. Precis efter det placerar Juselius in sitt andra för dagen när han står i slottet och nyper till på Filip Erikssons passning. Sirius fortsätter att trycka på och får till slut fullt rättvist in både en kvittering och ledning. Kevin Söderling och Drews målskyttar. Höllviken plockar målvakten och med 18:01 på klockan kvitterar Ted Nivestam. Slut 6-6.

Övertidsperioden tillhörde allra mest Höllviken både när det gäller bollinnehav och skapade chanser. Vid straffarna är det bara Felix Strandljung som gör mål och skickar där med bonuspoängen hem till Skåne.

- Sett över hela matchen var vi värda tre poäng men med tanke på hur det blev i tredje att vi tappar ledningen men kommer tillbaka får vi vara nöjda med två. Alla poäng är viktiga nu i slutet, sa Erik Lennheimer om matchen till SSLPlay efter matchen.