Söndagens SSL Dam
Foto: Per Wiklund

Harnesk-effekten på väg att ta Rönnby till slutspel

ANNONS

Västerås Rönnby vann dagens viktiga match och gjorde ett ryck i tabellen.

Idag spelades det en 6-poängmatch vis slutspelsstrecket mellan tabellsjuan Västerås Rönnby och tabellåttan Sirius. Vid vinst skulle Rönnby göra ett ryck i tabellen då man hade Sirius tre poäng bakom sig och det blev också en tämligen enkel seger efter periodsiffrorna 2-0, 1-1 och 2-0 till Rönnby som befäster sin sjunde plats medans Sirius ramlade ner till en tionde plats.

- Vi gör en ganska så bra insats. Vi hade förberett oss bra inför matchen med tanke på att Sirius hade vunnit två raka och de är väldigt farliga när de får kontra och gå rakt på mål. Det såg vi till att de inte fick göra så jag är nöjd, säger tränare Andreas Harnesk till Innebandymagazinet.

En 5-1 seger mot de som jagade er närmast måste väl kännas extra skönt?

- Absolut framförallt tyckte jag att vi spelade bra tillsammans som lag. Alla jobbade hårt för varandra och alla har mycket innebandy i sig och det börjar synas nu.

Vinsten innebär att det är 6 poäng ner till tre lag som ligger på 22 poäng precis under slutspelsstrecket och i och med dagens vinst börjar det dofta slutspel för Rönnby menar Harnesk på.

- Jag hoppas att vi säkra en plats nu men vi fokuserar helt på att bli bättre och bättre för varje vecka som går. Vi har mycket kvar att utveckla inför ett eventuellt slutspel men jag ska inte sticka under stolen med att det ser väldigt bra ut nu.

Sedan Harnesk tog över laget efter att John Kvist fått sparken har laget vunnit tre matcher och förlorat en mot Mora och klättrat upp på slutspelsplats.

- Jag vet inte vad jag har tillfört, det får spelarna svara på. Det är spelarna som står för all magi och slit inne på planen och jag hoppas att de känner att jag försöker att visa dem hur de ska få ut sin fulla potential. Det är mitt mål i alla fall och jag jobbar med att få dem att tro på sig själva och förstå hur de ska använda sina skills på bästa sätt.

En annan som precis som Harnesk har gjort 4 matcher är Rebecka Lindfors. Hon blev uppflyttad från Rönnbys allsvenska lag när Harnesk tog över laget och idag gjorde 21-åringen sitt första SSL-mål.

- Det är en ung, snabb och ettrig back. Hon kan bli hur bra som helst bara hon vill det själv. Hon är en väldigt bra person och hon har ett väldigt bra skott. Hon kan bli ett väldigt stort framtidsnamn inom innebandyn om hon vill. Hon är väldigt bra med boll och riktigt köttig defensivt. En klassiskt modern back som är bra åt båda håll.

Är det du som plockat upp henne från det allsvenska laget?

- Hon har varit duktig och aktuell tidigare men hon flyttades upp när jag kom. Jag ville ha upp henne till oss men det är inte enbart jag som sett hur bra hon är.       

Matchfakta
Highlights