Foto: Sisjöns sportgrupp

Kan Sisjön skrämma bort spöket och säkra en kvalplats?

ANNONS

Det enda som står i vägen för Sisjön ikväll är ett lag man aldrig besegrat.

Rikard Alexandersson har en lång spelarkarriär i bagaget med spel i bland annat Jönköping i SSL, Fagerhult Habo och IBF Göteborg i allsvenskan. De senaste säsongerna har han dock spelat i Herr1an i Göteborg men inför den här säsongen hissade han upp klubban på hatthyllan och sadlade om till tränare i FBC Sisjön i Herr2an. Så Innebandymagazinet passade på att ta ett snack med honom om hans första tränarsäsong.

- Jotack, framförallt har gruppen utvecklats enormt från augusti till februari. Vi har åtta raka segrar och vårt försvarsspel är fantastiskt att skåda. Sedan har vi två duktiga målvakter. Johannes Karlsson från Växjö. Han är väldigt omtyckt och vi behöver en dos småländskt dialekt mellan alla ordvitsar. Han backas upp av Carl Flyning som är uppväxt i natursköna Billdal några foppeltoffelkast från Salming Arena. En glädjespridare som alltid levererar sköna kommentarer, säger Alexandersson till Innebandymagazinet.

Tittar man rent sportsligt så har det även gått bra på den fronten då Sisjön för närvarande parkerar på en andraplats i Göteborgs2an som innebär en kvalplats till Herr1an. En kvalplats som Sisjön kommer greja om de inte förlorar sina resterande tre matcher samtidigt som Landvetter tar full pott sina fem sista matcher. Även om det i princip är klart med kval så vill inte Alexandersson jinxa det.  

- Är det klart? Enligt min kalkylator behöver vi ta en poäng till för att nå kvalet. Bollen är rund och allt kan hända. Extra viktigt att spelarna äter och dricker rätt de kommande veckorna.

Spelarnas mat- och dryckesvanor kommer att testas redan ikväll då Sisjön kan säkra kvalplatsen när man tar emot tabellfyran Herrestad Rockets. Ett lag som man aldrig vunnit över på tre försök de senaste två säsongerna.

- Herrestad är vårt bogeyteam och det är det hög tid att ändra på. Vi får hoppas att vår vinnarmentalitet blir avgörande. Alla mina spelare ser stekheta ut efter åtta raka segrar.

Inför slutspurten så har Sisjön pimpat upp truppen med ett gäng spelare från allsvenska Lindås Rasta som man är farmarlag till.

- Vi har fått in två spelare på dubbellicens samt ytterligare tre spelare på heltid från 31 januari. Det har fungerat väldigt bra på matcherna. Flera av våra spelare representerar även Lindås i Jas. Stommen är gamla Sisjöspelare och vi får inte glömma att de utgör kärnan i laget.

Om Sisjön ska skrämma bort Rocketsspöket en gång för alla ikväll så gäller det att lagets båda poängkungar Linus Gustafsson och Mathias Bohlin inte blir mörkrädda.

- Mattias och Linus har verkligen hittat en god kemi. De har spelat ihop större delen av säsongen. Matte  värderar lägena väldigt bra och Linus har förstått vilka ytor man gör poäng i.