RIG Umeå intagningen
Foto: Tomas Brandt Wangel

Den mest speciella spelaren som kommit in på RIG

ANNONS

Det är endast en enda målvakt som tas in på RIG varje säsong på dam respektive herrsidan. Innebandymagazinet har träffat Sveriges kommande stormålvakt på damsidan.

Igår kunde Innebandymagazinet avslöja vilka 8 killar och 8 tjejer som kommit in på RIG Umeå nästa säsong. En av de 8 tjejerna är Söderhamns burväktare Kajsa Edholm.

- Det känns helt fantastiskt och har en spännande tid framför mig. Att flytta känns roligt och ser framemot att spela tillsammans med dessa otroligt duktiga tjejer, säger Edholm till Innebandymagazinet.

Känns det extra speciellt att bli uttagen som den enda målvakten i Sverige på damsidan?

- Självklart känns det speciellt. Otroligt roligt att bli utvald som den enda målvakten! Ser verkligen framemot dessa tre år!

Vad ser du mest framemot då?

- Att utvecklas på flera olika plan. Som innebandymålvakt och som individ. Även bo tillsammans med de som har samma stora intresse för innebandy som jag.

Varför sökte du till RIG?

- För att utvecklas som målvakt och bli så bra jag kan. Jag har velat det här så länge så för mig var det självklart att tacka ja till platsen.

15-åringen har hittills bara stått i mål på juniornivå förutom en träningsmatch med Söderhamns Dam1an-lag hon har även representerat Hälsingland på SDF-SM.

- Jag är en lugn och trygg målvakt, muntligt aktiv med mina medspelare. Samt att jag är välplacerad på grund av min spelförståelse. I framtiden skulle jag mer än gärna vilja spela i SSL och såklart så skulle jag även vilja spela i U19 landslaget och seniorlandslaget!