Fokus på Herr2an
Foto: Hans-Åke Larsson

Klara seriesegrare men får inte en plats i Herr1an

ANNONS

Sandared är klara seriesegrare men det är inte alls säkert att de får spela i Herr1an nästa säsong än då.

Sandareds IBS har stått för en mycket fin säsong i Herr2an Västergötland och med fyra omgångar kvar att spela har de redan säkrat seriesegern.

-  Det känns väldigt skoj! Främst för att vi får fördel i kvalet men även att vi inte har vunnit serien på nästan 10 säsonger och att det verkligen har varit ett uttalat mål sen i april från hela laget, ledare och förening. Och vi har verkligen gjort allt vi kan denna säsong både på och utanför plan, säger en glad tränare i Tobias Gabrielsson till Innebandymagazinet.

Sandared har spelat en match mindre än övriga topplag och leder serien med hela 10 poäng och man har bara tappat fyra poäng totalt. Något som gör dem till Sveriges sjunde bästa Herr2an-lag sett till inspelade snittpoäng. 

- Jag skulle säga att det är bredden på truppen som gjort oss så överlägsna i år. Vi har haft mycket skador, sjukdomar och bortfall men ändå haft mycket folk på träningarna och även matcherna. Sedan så har vi en väldigt hög lägstanivå och det visade sig redan på försäsongen när vi slog div 1 lag. Vi har oförskämt många matchvinnare i truppen och skulle två tre underprestera finns det 3-4 till som kan göra det åt oss. Vi gjorde en bra silly och fick behålla många gubbar som borde tagit steget uppåt i seriesystemet. Även att alla har gjort sin del varje vecka för att nå vårt gemensamma mål och när någon inte kunnat vara med har någon annan steppat upp!

Men trots all sin överlägsenhet i serien är det inte alls säkert att Sandared kommer att få spela i Herr1an nästa säsong då de fyra bästa lagen i Västergötland får kvala om en plats.  

- Det känns skit egentligen. Helt skevt system kan jag tycka. Vinner man ska man gå upp. Så är de i de flesta sporter och även i andra län i innebandyn men inte för oss. Inget vi kan göra något åt och det är roligt att spela kvalmatcher så vi fokuserar på det.

Men som seriesegrare får ni ju välja motståndare i kvalet, hur går tankarna där?

- Vi har pratat en del om det sen ett par veckor tillbaka men det är mest önsketänkande. Just nu kan till och med trean missa kval så inget lag är i säkerhetszonen. Det roliga är att alla topp fem lag har varandra att möta så det kommer bli många tajta roliga matcher med mycket nerver och känslor. Men vi har givetvis en plan på hur vi vill ha de i både play off 1 och 2 sen om de blir så får vi se.