Otäcka incidenten
Landet runt

Innebandylaget inblandat i bussolycka på väg från match

ANNONS

På väg hem från en bortamatch råkade Skellefteås utvecklingslag ut för en bussolycka.

Det var under söndagen som det otäcka inträffade, något som Norran var först med att rapportera om. På väg hem från mötet mot Vännäs råkade Skellefteås utvecklingslag ut för en olycka där bussen man färdades i kolliderade med en stillastående lastbil nedanför en backe. Anledningen till olyckan var den stora halka som rådde på platsen.

- Det var ju väldigt halkigt ute, blixthalka, och sen hade det regnat också. Sen stå stod det en lastbil som hade glidit snett till vänster längst ner i en backe, och bussen började bromsa men det var hur halkigt som helst. Hon siktade på högersidan för att få fäste på kanten men gled till vänster, hon fick inte stopp på bussen utan den ökade farten istället för att bromsa in och till slut insåg vi att hon kommer aldrig klara att hålla bussen vid sidan och sen körde vi in i lastbilen som stod stilla, säger Skellefteås tränare Tomas Forsman till Innebandymagazinet.

Även om farten inte var så hög vid kollisionstillfället så blev det en ordentligt smäll och chauffören i bussen klämdes fast. Spelarna i bussen klarade sig dock utan några allvarliga skador.

- Det var en kille som satt med öronproppar och han hörde inte att vi skrek, han var inte beredd och slog i munnen och fick en fläskläpp, sen var det en kille som gjorde illa en handled och någon till som slog i munnen. De var inte riktigt beredda tror jag några stycken.

På frågan om hur halt han skulle uppskatta att det var på platsen målar Forsman upp en ganska talande bild.

- Vi skulle gå tillbaka upp till en ersättningsbuss men vi kunde inte gå upp för backen, vi var tvungna att gå upp i snön. Två av räddningstjänstens gubbar hade ramlat och brandkåren som stannat nästan längst upp i backen kom inte tillbaka upp, det lutade bara lite grann. Om du tänker en vanlig skridskois och sen vatten på det, det var riktigt-riktigt halkigt.

Hur går ni vidare med det här nu tillsammans med laget?

- Vi ska ha en träff ikväll och prata med någon som brukar briefa om sånt här, någon från svenska kyrkan eller så som ska komma och prata med oss. Men killarna var lugna, de var inte så uppstressade.

Tur i oturen var också att nästan alla i bussen hade bälte på sig. Något Forsman menar att man pratade om sen.

- Alla insåg att i fortsättningen ska de ha bälte på sig och det sa de också, för det gick ju sakta men det blev ändå en riktig smäll.

Matchen i sig mot Vännäs vann också Skellefteå med 6-4 efter bland annat tre(1+2) poäng av Oscar Sundquist.

Den här artikeln handlar om: