Viktiga poäng för Sirius i måstematchen

Sirius tog en viktig seger i kampen om nytt SSL-kontrakt när man vann mötet mot Warberg med 9-8.

Sirius som kom till Warberg med mycket manfall gör 0-1 efter att Filip Eriksson gjort en riktig läcker dragning och kunde ticka in i mitten där Joakim Alvinder stod som trycker in den bakom John Fransson. Warberg får chansen i powerplay efter att Joakim Alvinder åker ut 2 minuter för slag. Med bara några få sekunder kvar av Warbergs powerplay kvitterar Johan Dahlqvist efter att Oskar-Viking Tjernberg släppt en retur. Joakim Alvinder är med mycket i protokollet och gör även 1-2 efter ett stenhårt dragskott från backposition. En bra dag på jobbet skulle man kunna beskriva Joakim Alvinders framgång i denna matchen som gör 1-3 målet och ett hattrick är fullbordat. Sirius trummar på och utökar ledning med 1-4 efter en snabb kontring som Daniel Stenlund säkert placerar bakom John Fransson. Warberg agerar och byter in Tobias Jernsand mellan stolparna. Filip Eriksson fortsätter med fina dragningar och serverar Joakim Alvinder ännu en gång som gör 1-5 som avslutar första perioden.

Jakob Drews får löpa fritt fram till Warbergs mål och lyckas genom en lång dragning få ner Warbergs målvakt liggandes och kan lätt chippa upp den i nättaket, 1-6 efter dryga 5 minuter in i andra perioden. Warberg reducerar strax därefter till 2-6 genom "nya" stjärnskottet Alexander Johansson. Efter att ha fått se Filip Eriksson servera Joakim Alvinder i första perioden så vänder dom till det motsatta och Alvinder serverar Eriksson till 2-7 målet. Som tidigare i matchen är inte Alvinder nöjd där och gör även 2-8 efter att Warberg tappat boll långt bak. Ungtuppen Filip Erheden har kommit igång i den andra halvan av säsongen och reducerar till 3-8 Resultatet står sig perioden ut.

Firma Alvinder-Eriksson fortsätter och öppnar upp målskyttet i den tredje perioden bara efter 1.53 efter att Filip Eriksson satt 3-9. Vidar Tirén laddar upp med långskott som letar sig in bakom Siriusmålvakten och Warberg reducerar återigen, 4-9. Billy Nilsson får infinna sig på botbänken efter att ha tryckt till Warbergs Alexander Johansson i ryggen som faktiskt blir liggandes på golvet en stund, straff döms och Filip Erheden får chansen som han förvaltar på bästa möjliga vis och gör 5-9. Nu är Warberg lite närmare och drygt halva perioden återstår. Detta gav Warberg lite tändvätska och Robin Blåberg trycker dit 6-9 efter en läcker diagonalpassning från Max Källerteg knappt minuten senare. Warberg plockar målvakten och lyckas trycka dit en 7-9 reducering av Mattias Kongstad, 1.03 kvar av matchen och två mål upp till kvittering för Warberg. Med 14 sekunder kvar kliver ännu en gång Mattias Kongstad fram och gör 8-9. Men Sirius står emot och vinner till slut med 8-9.