Streckdramatiken

Upplagt för dramatik i allsvenskan efter Göteborgs seger

ANNONS

Göteborg tog en otroligt viktig seger under gårdagen i jakten på att ta sig till en SSL-kvalplats.

Göteborg tog en viktig seger under gårdagen i allsvenskan södra när man besegrade serieledaran Lund med 5-3 på hemmaplan i Lundenhallen, och det var mycket glädje hos hemmaspelarna efter slutsignal. 

- Jätteskönt, det är alltid skönt med tre poäng. Men det var en tajt match, säger Göteborgs Frida Ahlstrand till Innebandymagazinet.

Vad säger du om matchen?

Det är lite blandade känslor. Jag är lite missnöjd med min egen insats men jag tycker vi i laget kämpar och sliter så jäkla bra för varandra.

Vad är det som gör att ni drar det längsta strået?

- Vi har en jäkla vilja och vi krigar för varandra. Vi försöker alltid hitta nya lösningar speciellt som nu när vi möter man-man, det är lite speciellt så.

Tabellen är annars jämn med Lund på 43 poäng, Kalmarsund på 40 poäng och Göteborg på 39 poäng strax under kvalstrecket. Och det är därmed upplagt för dramatik i avslutningen av allsvenskan södra efter Göteborgs seger igår.

- Det är roligt vi möts ju nästan alla på slutet nu också. Vi har tränat hela säsongen för det här och det är nu det kommer avgöras vilka som står där på första och andraplats.

Och på frågan om vilka som tar ena kvalplatsen är det ingen tvekan hos Ahlstrand där Göteborg blir svaret direkt. Men den andra platsen vågar hon inte sia om.

- Det vet jag inte, det är jämt.

Ni ligger ändå under strecket här med en poäng, vad är det som talar för att Göteborg tar den här platsen?

- Vi har jäkligt bra disciplin och vi alla vill mot samma mål och det är att ta oss upp och komma framförallt först till en kvalplats.