Helsingborg-Linköping 5-10
Foto: Magnus C Lydahl

Linköpingsspelaren blev historisk när laget slog Helsingborg

ANNONS

Linköping tog en viktig seger samtidigt som forwarden Felix Lanver skrev in sig i historieböckerna för alltid.

Linköping tog en stark seger i jakten på en slutspelsplats när man under söndagseftermiddagen besegrade Helsingborg med 10-5, och det var en match där mycket kom att handla om forwarden Felix Lanver.

- Jätteroligt, kul att göra så många mål i en match och kul att vi får vinna på bortaplan. Allting var perfekt, säger Felix Lanver till Innebandymagazinet.

För Lanver gjorde nämligen åtta av Linköpings mål och tangerade därmed målrekordet på flest antal gjorda mål i en och samma match i SSL Herr. Lanver har nu skrivit in sig i historieböckerna där han innehar rekordet tillsammans med Faluns Alexander Galante Carlström, som gjorde åtta mål  i januari 2013 i ett möte mot CaperioTäby, samt Dan Lundqvist som gjorde åtta mål i mars 2001 då hans Sjöstad ställdes mot Kista/Järfälla.

- Jättekul att vi skapar så mycket chanser och allting jag sköt på gick in och det var ju fantastiskt. Så jättekul för mig att hjälpa laget, alla är så glada för min skull och det är roligt såklart.

Hade du koll på rekordet? Var det någon som berättade om det för dig på bänken?

- Nej, Simon(Palmén) började prata lite och funderade på vart målrekordet var där efter att jag gjorde åttonde målet. Sen hörde jag det i TV-intervjun efter matchen att det var rekordet och det var först då jag fick reda på det.

Men det har ju känts annars som att du haft lite trögare den här säsongen än senaste två att göra poäng, eller hur har du upplevt det?

- Ja jag har upplevt att det gått trögare och jag har inte haft samma utdelning. Jag har skapat rätt mycket chanser men det har inte riktigt suttit stolpe in på samma sätt som det gjort innan. Skönt att det släppte idag och jag känner att det går åt rätt håll med formen inför slutspelet.

Ja med slutspel runt hörnet, har du prickat storformen nu?

- Hoppas det. Det känns som hela laget har det, nu har vi sju raka segrar och det känns som att vi har ett bra go i laget och många spelare som höjt sig sista tiden. Vi känns farliga nu.

Men det är en jämn tabell och det är flera lag som slåss om de sista slutspelsplatserna, och av just den aspekten var det otroligt viktiga poäng man säkrade idag menar Lanver.

- Det var viktigt. Vi tryckte på det innan matchen att de var extra viktiga poäng på spel nu i slutet av serien och vi mötte ett lag i samma del av tabellen, såklart jätteviktigt att vi lyckades vinna idag.

Du kanske även vill läsa:
Efter nyckelsegern - Sirius passning till förbundskaptenen
Efter nyckelsegern - Sirius passning till förbundskaptenen