IKSU-Endre 8-7

Bröt motståndarnas segersvit i första matchen med nya tränarstaben

ANNONS

Efter tränarbytet - IKSU tog sin första seger med nya tränarstaben när man slog Endre med 8-7 under söndagseftermiddagen.

Det satt hårt inne men till slut lyckades IKSU besegra Endre med 8-7 hemma i IKSU Sport, och segern innebär också att IKSU bröt Endres långa segersvit på elva raka segrar.

- Endre är ett bra lag och det kändes som att de har ett bra flow också. Det kändes som att vi sköt otroligt mycket och hade otroligt bra målchanser men det kändes som att bollen inte riktigt ville in, men till slut då fick vi hål på det, säger IKSU:s Amanda Delgado Johansson till Innebandymagazinet.

Delgado Johansson var den som satte kvitteringen till 7-7 och menar att det inte hade hunnits bygga upp någon frustration hos hemmalaget, trots att man hade svårt att kapitalisera på tidigare målchanser.

- Nej men det tycker jag inte. Jag tycker ändå att vi hade bra målchanser även fast vi kanske hade svårt att komma till, sen deras målvakt gör några superräddningar så på så sätt kändes det ändå som att vi ändå trodde på det. Jag tycker alltid att det är extra kul med såna här matcher, det blir lite slutspelskänsla redan nu.

Matchen var också den första för IKSU sedan tränarbytet i fredags där Lars Bergström fick lämna laget och Magnus Norrman istället ersatte. Och Delgado Johansson menar att det var en nödvändig förändring.

- Det är ju som det stått i pressmeddelandet att vi kände att vi behövde en förändring och det kändes ganska ömsesidigt i slutändan. Det känns som att det kommer bli bra.

Men att göra ett tränarbyte så nära inpå slutspelet, finns det inte risk att det påverkar er negativt?

- Nej men det tycker jag inte. Nu blev ju lösningen väldigt bra med tanke på att "Mange" som kommer in har haft större delen av truppen tidigare år. Han var med när vi vann dubbla SM-guld så på så sätt blev det en jättebra lösning att det är en tränare som känner laget och vi känner honom.

Hur var annars första matchen med Magnus Norrman tillbaka i båset?

- Det kändes bra, det var kul att spela och som jag sa innan så tycker jag alltid att det är kul med de här matcherna som blir jämna och med lite slutspelskänsla redan nu. Jag tror vi går stärka ur det här i slutändan av att ha såna här matcher.

En tråkig sak för IKSU var annars att landslagsforwarden Sofia Joelsson tvingades utgå skadad, och det är fortfarande oklart hur läget är med henne.

- Det såg inte jättebra ut. Jag har inte pratat med henne men det är bara att konstatera att det såg inte bra ut och bara hoppas på det bästa.

Hur ser du annars på de avslutande omgångarna som väntar?

- Det känns ändå bra tycker jag. Nu blir det som en liten omstart här för oss och som du var inne på med en ny tränare, så det är ändå viktiga omgångar som väntar för att få ihop det till slutspelet. Och vi har ändå Täby och Pixbo kvar så vi har lite toppmatcher kvar som blir viktiga för oss.

TV: Se när Amanda Delgado Johansson kvitterar för IKSU i klippet ovan.

Du kanske även vill läsa: TV: Oroväckande bilderna på IKSU-stjärnan - får hjälpas av