Strängnäs-Hagunda 16.00

Efter tränarbytet - Hagunda ska bli en stor maskin igen

ANNONS

Hagundas nya huvudtränare Magnus Adolfsson inför dagens viktiga match mot Strängnäs.

Hagunda har haft en ryckig säsong där resultaten varierat och där huvudtränaren Fabian Karlsten lämnade laget i början av året. Men nu verkar vinden ha vänt lite för Hagunda som under förra helgen besegrade Sundsvall med klara 8-3 och därmed också klättrade upp ovanför kvalstrecket.

- Det är väl ett bra läge inför sista sex matcherna får man säga, säger Hagundas tränare Magnus Adolfsson till Innebandymagazinet.

Men finns det någon oro i laget att ni ska missa kvalet?

- Nej, vi tänker väl en match i taget. Det har varit en lite ryckig höst och vinter så att efter Thorengruppen borta egentligen så kändes det som att vi får jobba med en sekvens, en match i taget. Det är den inställningen vi försöker ha och gör vi vårt så borde vi komma toppfyra, men det handlar om att göra jobbet fullt ut.

Adolfsson var tidigare assisterade tränare i laget men tog över när Karlsten lämnade och under hans ledning har det blivit två vinster och två förluster, och huvudtränaren menar att man börjar hitta tillbaka till det ska som vara Hagunda.

- Det blir alltid ryckigt när man tar över. Vi har ändrat lite i spelet och i Thorén matchen gick vi på två femmor och förlorade med 7-6 efter att ha släppt en tremålsledning. Sen mot Djurgården och Sundsvall gör vi två helt okej bra matcher, så formen är uppåtgående. Vi börjar hitta tillbaka till det spel som ska identifiera oss.

Om du ska jämföra det Hagunda som stod på banan i höstas med det Hagunda som spelar nu, vad säger du då?

- Det är väl ett lite mer tillbakadraget Hagunda i försvarsspelet framförallt, sen försöker vi vara lite rakare i spelvändningarna. Vi spelar lite enklare.

Och idag väntar alltså Strängnäs för Hagundas del.

- En jättesvår motståndare. Jag kollade på deras match mot Tullinge här och jag tror det vart 9-2 till Tullinge och det var väl inte så som matchbilden såg ut. Det är ett bra lag med vassa kontringar, en klassisk sexpoängsmatch.

Vad kommer krävas av er för en vinst där?

- Det är väl lite det som vi varit inne på både mot Sundsvall, Djurgården och Thorén. Ett ödmjukt arbete där alla offrar sig för laget och där vi tar chansen när vi får dem. Att vi tar spelvändningar och straffar motståndarna när de begår misstag. Det är lite det laget vi vill vara, det här maskineriet.

Och Adolfsson menar att det känns mer och mer som att man börjar bli det gamla maskineriet.

- Mer och mer börjar det kännas så nu. Vi börjar få lite tydligare roller i vad vi ska göra i respektive del av planen och det känns som att vi har börjat hitta lite maskindelar iallafall.