Foto: Ronny Gunnarsson

Sista chansen för Munka-Ljungby?

ANNONS

Efter tre raka allsvenska kval har Munka-Ljungby satt sig i en svår sits.

Munka-Ljungby IBK har kvalat till allsvenskan de tre senaste säsongerna och förra säsongen vann man sin Herr1an-serie. Men i år har det gått trögare för laget som parkerar på en sjunde plats i Södra Götaland med 6 poäng upp till en kvalplats med 5 omgångar kvar att spela.

- Precis det stämmer. Serien iår är ju jämnare än dee andra åren. Det som gör att vi ligger 7:a just nu är att vi tyvärr har haft 4-5 matcher denna säsong där vi har tappat ledning i sista perioden. Vi har haft svårt att stänga matcherna, säger lagets stora stjärna Jonathan Olsson till Innebandymagazinet. 

Årets serie är helt ny och det är i princip en hopslagning av förra säsongens Skåne- och Göteborgsserie. Tittar man på placeringarna just nu så ser det ut som om det spelas bättre innebandy i Göteborg med tanke på att 4 av 5 Göteborgslag ligger över Munka i tabellen och det endast är ett lag från förra årets Skåneserie som ligger över Munka.

- Nej det tycker jag inte. Malmö och Lund ligger i toppen och är två bra lag. Jag tycker det skiljer litet i sättet på spelet när man möter Skånelagen och Göteborgslagen. Jag tycker ju Mölndal spelar en bra innebandy och Pixbo har ett bra lag med många duktiga juniorer. Men jag skulle nog inte säga att Göteborg är bättre. Jag tror ett lag från Skåne kommer gå upp. Hoppas ju att det är vi såklart. 

Mölndal ligger just nu på fjärde plats i serien och innehar för tillfället den sista kvalplatsen och ska Munka ha någon chans att nå sitt fjärde raka kval så bör man vinna över göteborgarna ikväll.

- Ja det är helt klart en nyckelmatch idag. Vinner vi den så är vi absolut med i racet om sista kvalplatserna. Skulle vi torska så ser det väldigt tufft ut. Jag tror och hoppas vi fixar det.

Hur ska ni se till att besegra Mölndal igen, för senast körde ni ju över dem med hela 14-5?

- Det är en  otroligt viktigt match och som du säger slog vi ju Mölndal hemma rätt klart men det kommer bli en helt annan match imorgon. Mölndal är ett av de lagen som spelat bäst innebandy. Jag tror det kan passa oss bra att möta dem för de vill spela en rolig innebandy och inte bara backa hem som många andra lag gör i serien. Det gäller för oss att göra jobbet fullt ut och spela vårt spel så hoppas jag det går vägen.