SSL-nytt
Foto: Björn Sandberg

Malmöstjärnans oväntade #ibsilly-besked

ANNONS

En av Superligans hetaste spelare berättar om sina framtidsplaner.

Malmös superstjärna Ellen Rasmussen är på väg mot sin bästa säsong i SSL någonsin och 24-åringen har öst in 50 poäng, 5 från hennes personliga rekord, när det återstår 7 omgångar. Hon ligger trea i poängligan bakom de båda giganterna Anna Wijk och Veera Kauppi som blivit utsedda till världens bästa spelare de senaste sex åren. Dessutom gör Malmö precis som Rasmussen sin bästa säsong i SSL och parkerar just nu på en fjärde plats i tabellen.

- Jag förstår att det är lite överraskande och jag tror inte att många andra har trott på oss, men vi själva har självklart haft den tron. Vi har väldigt bra självförtroende som lag och vi vill gå hela vägen och vinna guldet, säger Rasmussen till Kvällsposten.  

Malmö har gjort en raketkarriär från Dam2an till SSL och Rasmussen har varit den stora stjärnan genom hela resan. Ända från det att Malmö gick upp till SSL för 5 säsonger sedan har röster sagt att hon är bättre än laget och att hon borde flytta på sig för att utvecklas mera. Men hon har blivit Malmö trogen och hon har inga planer på att byta lag...någonsin, utan hon vill vinna SM-guld med Malmö och avsluta karriären där.

- Jag känner mig alldeles för trygg i Malmö för att lämna, det är inget jag känner att jag vill flytta ifrån. Jag tror också så pass mycket på vårt lag att vi ska kunna nå SM-guldet inom något år. Jag vill visa andra att det går, att man inte behöver flytta till ett annat topplag, det går att vinna här också.

Så du kommer avsluta karriären i Malmö?

– Det är jag helt säker på att jag kommer att göra. Jag är 100,1 procent säker på det, jag kommer aldrig att spela någon annanstans.