Foto: Leif Boman
#100talanger

Leksandsspelaren som är expert på att täcka skott

ANNONS

Vi presenterar en av Sveriges största backtalanger: dalmasen Daniel Hultmark.

Dalarna var ett av turneringens största utropstecken när man tog sig till kvartsfinal i SDF-SM. Där pressade man Stockholm ordentligt och var nära att ta sig vidare till semifinal. En av spelarna som imponerade extra var backen Daniel Hultmark.

Leksandsprodukten, som numera spelar i Insjöns BK och som också spelade ishockey fram till för bara ett par år sedan, utsågs i dagarna till en av Sveriges största innebandytalanger när han placerade sig på 91:a plats på Innebandymagazinets talanglista. Hultmark minns tillbaka på SDF-SM där han fick sitt nationella genombrott:

- Det var en utav de roligaste upplevelserna jag varit med om. Både innebandyn och allt runt omkring, säger Daniel Hultmark till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Jag är väldigt stolt över att få varit en del av laget, trots att vi var nederlagstippade gick vi obesegrade genom gruppen och tog oss till kvartsfinal mot Stockholm som var turneringens bästa match från vår sida även fast vi inte orkade hela vägen. Även jag är extra nöjd med den matchen då det är en av mina bästa matcher hittills samt att det gick väldigt bra defensivt.

Daniel Hultmark

Att det gick bra defensivt för Hultmark är ingen överdrift. Ett av hans kännetecken är att han är otroligt bra på att täcka skott, en egenskap som han självklart utvecklat genom hockeyn. Och täckte skott gjorde han många gånger i kvartsfinalen mot Stockholm. När vi ber honom beskriva sig själv säger han så här:
- Jag skulle säga att jag är en lugn och defensiv back med blick för spelet.

Läs mer om Daniel Hultmark här: Sveriges största talanger plats 100-91
Den här artikeln handlar om: