Herr1an-fredag
Foto: Patrik Palm

Engelholm slåss för sin existens

ANNONS

Upploppet på Herr1an Södra Götaland är i full gång men kommer FBC Engelholm orka ända in till mållinjen?

Nykomlingarna FBC Engelholm är inne i en tuff säsong där omställningen mellan Herr2an och Herr1an tagit tid. Efter 16  omgångar ligger laget näst sist och riskerar att åka ur direkt. Men det är bara 1 poäng upp till Fristad som ligger precis över nedflyttningsstrecket.

- Det har varit en omställning, särskilt då vår trupp består av många yngre spelare som saknar erfarenhet av division-1 spel. Misstag straffas hårdare i, vad jag tror, är en väldigt stark Herr1an-serie, säger lagets poängkung Gustaf Starbrant till Innebandymagazinet. 

Vad tror du om era chanser att stanna kvar och vill ni spela vidare i Herr1an?

- De kommande två matcherna tror jag blir avgörande och det kommer krävas att vi plockar poäng där. Håller man på med innebandy så tror jag att de flesta vill spela så högt upp i seriesystemet som möjligt och den känslan får jag av truppen med. Så vi vill helt klart stanna kvar!

Den första nyckelmatchen spelas ikväll mot tabell8an Warberg, ett Warberg som vann med klara 8-3 i första mötet. 

- Senast kom vi inte alls upp i nivå men den matchen är glömd nu. Warberg är ett bra lag med ett starkt kollektiv. Det kommer krävas att vi tar vara på våra lägen och spelar med tålamod. Jag hoppas att det kommer synas att det är vi som är i mest behov av poängen!

Trots att ni ligger i botten har du presterat och ligger på 11 plats i poängligan. Vad säger du om din egen säsong så här långt och hur går tankarna inför framtiden för egen del?

- Det har känts bra men det finns mer att ge. Jag tar en säsong i taget och trivs bra i FBC, men vi får se vad som händer. Jag blir klar med min utbildning till sommaren. Om rätt möjlighet dyker upp tar jag ställning till det då.