Sirius-Helsingborg 5-7
Foto: Per Wiklund

Hetaste spelaren i SSL sänkte Sirius

ANNONS

Max Wahlgren är stekhet just nu och Sirius hittade inget vapen för att kyla ner Helsingborgsanfallaren.

Helsingborg tog tre viktiga poäng i slutspelskampen och Sirius förlorade viktig mark i bottenstriden efter kvällens möte i Superligan som slutade med en 7-5 vinst till bortalaget Helsingborg.  

- Det är oftast tufft att spela uppe i IFU så det var kul att vinna och framförallt så var det en väldigt viktig seger för oss, säger Max Wahlgren till Innebandymagazinet.

Helsingborg dominerade första halvan av matchen och sprang ifrån till en 5-0 ledning innan Sirius kunde reducera i slutet av andra perioden.

- Det gick riktigt bra i början och allt rulla på bra. Vi straffade dem och gjorde mål på kontringar och då vågade de inte gå upp så högt på oss. Men sedan så slutade vi att straffa dem och då tog de över spelet och vi gick ner oss rejält.

Ja, vad händer egentligen i tredje perioden för då var Sirius hetare på de flesta bollarna?

- Vi slutade spela men vi hade lägen att kontra sönder matchen, vi utnyttja inte lägena och de straffade oss på flera bra instick. De är bra framför mål och vi gav dem för mycket tid helt enkelt.

Nyförvärvet som anslöt från Linköping i slutet av november var länge tveksam till om han skulle komma till start idag. Han var hängig på förmiddagen men till slut beslöt han sig för att ställa upp och tur var väl det med tanke på att han var kungen på banan med 2 mål och 2 assist.

- Jag gör en helt okej insats och det är kul att vara med och bidra. Jag var lite hängig i morse men det var ingen fara under matchen.

Wahlgren är en av Superligans hetaste spelare just nu och på de fyra senaste matcherna har han gjort 10+3.

- Det är kul att det rullar på och man får vara glad så länge det varar. Jag vet inte om jag är hetast i Superligan men det är kul att bidra och hjälpa laget till slutspel.

28-åringen spelade de 7 första matcherna med Linköping denna säsong sedan blev han sjuk och bänkad i sex matcher. På de sju matcherna han spelade blev det bara 1 mål och 4 assist medans det har blivit 17 mål och 3 assist på 12 matcher i Helsingborgströjan.

- Jag har en större roll här och jag trivs bra utanför planen. Det är väl inte så mycket mer att säga om det mer än att ibland funkar det och ibland funkar det inte.

Du nämnde att du ville hjälpa laget till slutspel. Det är fem poäng ner till laget närmast under strecket med 6 matcher kvar. Känns det som om ni är mer eller mindre klara för slutspel?

- Nej det är många matcher kvar men vi har satt oss i en bra sits. Vi har en viktig match nu på söndag och det är match för match som gäller nu säsongen ut. 

Matchfakta


Matchens stjärnor

StjärnaStjärnaStjärna Max Wahlgren, Helsingborg

StjärnaStjärna Filip Eriksson, Sirius

Stjärna Gustav Svensson, Helsingborg