Foto: Petra Lundmark.
Landet runt

Efter otäcka våldsdådet - stor uppslutning på Hässelbys manifestation

ANNONS

En spelare blev knivöverfallen på väg till träning, då fick Hässelby Hawks nog och anordnade en manifestation mot våldet.

Det var för drygt två veckor sedan som den otäcka händelsen inträffade. På väg till en ungdomsträning med Hässelby Hawks blev en spelare överfallen av en okänd gärningsman och knivskuren, en händelse som fått stor uppmärksamhet sedan det inträffade.

Hässelby Hawks valde sedan att anordna en manifestation mot våldet som gick av stapeln i fredags - och det var en manifestation som fick stor uppslutning.

- Den var otroligt mäktig och lyckad tycker jag. Det var dels för att det var så många människor som kom dit och inte bara från Hässelby Innebandy utan det var från Hässelby hockey, fotboll, politiker, poliser, nattvandrare och ordningsvakter som kom dit för att visa sitt stöd. Det var otroligt mäktigt, en häftig känsla, säger Hässelby Hawks verksamhetschef Mathias Emilson till Innebandymagazinet.

Hur många skulle du uppskatta deltog?

- Vi höll ganska bra räkning så över 600 personer var det. Så det var mer än vad vi hade väntat oss, otroligt roligt att se.

Vad fick ni för reaktioner på manifestationen?

- Det var väldigt positiva reaktioner. Mycket kärlek och folk var glada att vi gjorde det här och det var en häftig känsla i luften när vi alla gjorde det för samma sak. Sen var vi tydliga med att det får inte sluta här, det får inte bli en engångsföreteelse utan vi måste fortsätta jobba med att öka tryggheten och säkerheten i vårt område.

Spelaren som råkade ut för våldsdådet var även han på plats under manifestationen och tyckte även han att det var bra.

- Han tyckte att det var bra. Vi var också tydliga med att det var klart att hans händelse var en utlösande faktor men att han inte skulle känna att vi gjorde det här på grund av honom så att han kände att det här var en grej vi behövde göra ändå. Sen nämnde vi inga namn heller, folk vet vem det var men det kändes väldigt bra att han var med.

Tror du att ungdomar kommer våga ta sig själva till arenan nu framöver?

- Det hoppas jag. Jag hoppas att de förstår, eftersom det var så många på plats nu, att vi vuxna verkligen bryr oss och jobbar för att de ska må bra och känna sig trygga. Sen är det klart att den här händelsen kommer att sitta i under en längre tid men vi får fortsätta visa oss och vara synliga och jobba mer för dem.


Den här artikeln handlar om: