Falun-Kalmarsund 5-4 SD
Foto: Per Wiklund

Kalmarsund först att ta poäng mot Falun i Guide Arena

ANNONS

Serieledarna tappade en poäng mot tabellfyran.

Falun har varit omutliga på hemmaplan den här säsongen och tagit maximalt antal poäng, fram till ikväll. Kalmarsund höll nämligen jämna steg med dalalaget, även om det var Falun som hade det målmässiga kommandot under större delen av matchen. Ställningen var 4-2 när Kalmarsund både reducerade och kvitterade tidigt i tredje perioden. 4-4 stod sig ordinarie speltid ut och sedan kunde Omar Aldeeb avgöra för hemmalaget.

- Vissa perioder i matchen är helt okej men vi spelar utan energi och spelar dem i händerna lite, då är Kalmarsund bra, säger Aldeeb i Eurosports sändning efter slutsignalen.

En bidragande orsak till Faluns poängtapp var att backstjärnan Emil Johansson saknades.

- Det betyder jättemycket. Speciellt i en sådan här match när vi möter deras manman-kedja. Emil Johansson är bäst i världen och han är bäst i världen på att vända bort sin spelare, så vi hade haft stor nytta av honom, konstaterar Aldeeb.

Kalmarsunds tränare Alexander Brinkmann var märkbart missnöjd efter slutsignalen trots att man lyckades göra det som inget annat lag gjort den här säsongen. Men det fanns mycket positivt att ta med sig för smålänningarna.

- Det blir ett test på att vissa saker håller. Om det är någon som någon gång har ifrågasatt om Tobias Lindström ska spela i landslaget eller inte så kan de ju sluta. Sådana saker kan man få kvitto på mot Falun, det får man inte mot Visby. Men det är lite irriterande att vi inte klarar av att vara bättre, säger Brinkmann.


Matchfakta: Falun-Kalmarsund 5-4 SD


Matchens stjärnor

StjärnaStjärnaStjärna Simon Nilsson, Kalmarsund

StjärnaStjärna Omar Aldeeb, Falun

Stjärna Carl Bending-Sörling, Kalmarsund