Allsvenska rekord
Foto: Jbpictures

Nytt allsvenskt rekord och serieldning för Fagerhult

ANNONS

Fagerhult Habo hade en bra helg i södra allsvenskan där man satte personligt poängrekord och gick upp i serieledning samtidigt som de två värsta konkurrenterna förlorade sin matcher.

- Det är kul såklart att slå vårt rekord men det är inget som vi lägger så stor vikt vid just nu. Men efter säsongen kan vi se tillbaka på det och då är det något som grabbarna ska känna sig stolt över. Förhoppningsvis ska vi dryga ut rekordet lite till så att det blir svårt att slå, säger tränare Johan Kihlblom till Innebandymagazinet.

Ni vann och Karlstad och Lindås Rasta förlorade i helgen, går ganska bra nu va?

- Jag brukar inte kolla på de andra lagens resultat men jag kan väl erkänna att jag hajade till när jag såg att både Karlstad och Lindås gick på pumpen i helgen.

Vad ligger bakom denna rekordsäsong?

- Det beror på att det är en grupp som fått jobba ihop rätt så länge nu. Inför förra säsongen så var det rätt så stora förändringar i truppen medans det var väldigt små tills denna säsong. Så truppen har börjat sätta sig samtidigt som de unga spelarna har utvecklats och tagit stora steg.

På tal om unga spelare som utvecklats, 01-födde Tim Andersson Carlsson leder interna poängligan på 40 poäng.

- Han har utvecklats till en enormt viktig spelare för oss. Jag tycker att han har varit en valpig spelare som har en väldig vass spets men som inte vetat hur han ska använda den. Men i år har han börjat hitta hur han ska använda de sjuka spetsegenskaper som han besitter.

Kihlblom-effekten?

- Haha, nej det tror jag inte. Det är nog mer en effekt av att han själv börjar inse vad som krävs.

Det är tre poäng ner till jagande Karlstad och hela 14 poäng ner till Örebro som ligger under kvalstrecket just nu med 6 omgångar kvar att spela.


- Vi pratar inte alls om resultatmål eftersom det bygger mycket på vad andra lag gör och inte gör och jag tycker att vi ska fokusera på det vi gör. Men det är klart att det betyder en del att komma topp två så att man får en hemmaplansfördel.

Detta är Fagerhults tionde raka säsong i allsvenskan och för fem år sedan kvalade man för första och enda gången till SSL. Så frågan är om västgötarna ska fira tioårsjubileum med att gå upp till SSL?

- Matematiskt är ju inte kvalet helt klart än även om det ser ljust ut. Vi har satt oss i en bra situation där vi den sista månaden kan slipa på olika saker inför ett eventuellt kval. Så förhoppningsvis kan vi ge det en rejäl chans när det är dags. Vi har en bra känsla och vi gör bra saker så vi får se hur långt det räcker.

Ni har ju fått en hyfsad förstärkning nu i Tobias Zälle som är tillbaka efter skadan han ådrog sig på försäsongen.

- Han har ju gjort sju mål på de två matcherna som han spelat så man får väl säga att det känns bra att ha han tillbaka, skratt. Vi har fått hålla tillbaka honom under hösten för att han inte skulle gå på för tidigt men nu är han supertaggad inför resten av säsongen.