Foto: Salibandyliiga
Internationellt

Classic tog historisk seger - i Estland

ANNONS

Classic tog en historisk seger under helgen efter att ha krossat motståndet i finalen.

Under helgen som gick så avgjordes finalerna i den finska cupen där finska Classic ställdes mot Nokian KrP i herrfinalen inför en slutsåld arena. Men, matchen spelades inte i Finland som tidigare upplagor av finalen utan gick istället av stapeln i Tallinn, Estland. Och det var första gången som finalen i finska cupen spelades utanför Finlands gränser.

- Det var ett jättebra evenemang! Det blir en speciell känsla till matchen när du reser till ett annat land. Matchen var slutsåld och atmosfären var elektrisk! Det var tillresta fans från båda lagen, och det kom åskådare från Lettland, säger Classics Nico Salo till Innebandymagazinet.

Finalen vanns också av just Classic efter att man besegrat Nokian KrP med hela 10-2.

- Det var en jättebra match från oss! Vi hittade tillbaka till vår egen nivå. Första perioden var tajt men när vi fick några måls ledning så var matchen våran.

Och att flytta finska cupen till Estland var ett lyckat drag menar Salo för att öka intresset.

- Jag tycker att det var ett lyckat evenemang. Finska cupen har inte varit så uppskattad så det här gjorde det större än förut. Tallinn ligger nära till Finland så avståndet är inte för stort.

Skulle du vilja spela fler matcher utanför Finland, även fler ligamatcher?

- Ja det skulle jag gärna. Det är ett nöje att sprida sporten till andra länder! Classic har spelat en ligamatch i Singapore redan, så det kanske kommer mer i framtiden.

Hur ser du på resten av säsongen?

- Vinsten av finska cupen höjde vårt självförtroende igen. Vi ska träna hårt nu och strävar efter att vara i vår bästa form till slutspelet.

Foto: Salibandyliiga


Den här artikeln handlar om: