Kalmarsund-Warberg 8-2
Foto: Per Wiklund

Nya formationer när Kalmarsund hemmaslog Warberg

ANNONS

Förstakedjan splittrad och det gav god effekt mot nykomlingen.

Det var en del omkastningar i formationerna för både FBC Kalmarsund och Warberg IC från start. Bland annat att Kalmarsunds första kedja med Kim Nilsson, Tim Nyander och Marcus Johansson var utspridda på alla tre kedjor. En jämn och händelserik första period med mycket spel fram och tillbaka. Det märks lite att serien har haft uppehåll ett tag då inte passningar och mottagningar sitter som de brukar. Aningen övertag för Kalmarsund och de tar även ledningen rättvist på kontring genom Adam Nilsson efter 14:55 på klockan. 2-0 målet kom även de på kontring efter att Warbergs Simon Svensson hade ett jätteläge att kvittera, men blir lite upphackad i sista stund. Brytning, spelvändning där William Almlöf hittar över till Kim Nilsson. Tid, 16:08. Alltså dubbelt Nilsson som givit FBC 2-0 ledning efter första.

FBC kommer ut i andra och driver upp tempot rejält och får utdelning direkt. 29 sekunder in rakar Johan Wittberg in 3-0. FBC får till mycket längre anfall och skapar bättre tryck runt WIC målet. Tack vare det så gör FBC tre mål och leder klart välförtjänt. WIC strider på bra och vinner skotten, men får inte till så många längre anfall utan förlitar sig mest på kontringar, där Filip Erheden var framme och oroade flera gånger om. Tobias Lindström och Gustav Bäckstedt har varit väldigt delaktiga i offensiven och ofta drivit igång anfallen med solo turer. Efter en av dessa solo turer från Tobias Lindström så fick FBC chansen i powerplay. Dock utan mål men med fint boll rull. 

WIC startar den tredje perioden med en bra press och får flera gånger fast FBC i trängda lägen. De skapar flera lägen men inte de allra hetaste som krävs, och står inte Carl Bending-Sörling i vägen så sitter Anton Nilsson i täck. WIC försökte även på man-man spel vid flertalet tillfällen för att få till en förändring på måltavlan. Tyvärr för hallänningarna så var de alldeles för slappa och följde inte sin man över hela planen tillräckligt. I slutskedet fick WIC chansen att rätta till siffrorna på straff, men unge Filip Erhedens en hands backhand avslut, som kan liknas vid en Foppa straff, räddades av Bending-Sörling med vänster tån. Erheden borde ha gjort dragningen lite längre för att lyckas. FBC vinner matchen klart och rättvist med 8-2 men resultatet speglar inte matchen. 

Matchfakta: Kalmarsund-Warberg 8-2

Matchens stjärnor

StjärnaStjärnaStjärna Kevin Haglund, Kalmarsund

StjärnaStjärna Marcus Johansson, Kalmarsund

Stjärna Filip Erheden, Warberg