Foto: Adam Troy
Cuper & läger

Ansöker om stöd på 2,8 miljoner för att utveckla cupen

ANNONS

Ingen koppling till Elitlicensen enligt Storvreta: "Specificerat exakt vad dessa pengar ska gå till"

Storvreta IBK har ansökt om stöd från Uppsala kommun på hela 2,8 miljoner kronor, rapporterar Aftonbladet. Pengarna ska enligt klubben användas för att utveckla Storvretacupen. Bland annat ska det gå till en heltidsanställd projektledare, digitalisering och marknadsföring utanför Uppsala och Sveriges gränser.

Aftonbladet skriver att flera frågar sig om det egentligen handlar om att kringgå Uppsala kommuns policy att inte ge elitbidrag, då mästarklubben ännu inte beviljats någon elitlicens inför nästa säsong. Den teorin avfärdas av Henrik Ededahl, vice ordförande i klubben.

- Vi har specificerat exakt vad dessa pengar ska gå till, och detta är en långsiktig plan där vi först och främst ser på nästa års cup. Ett besked om elitlicensen kommer i april, innan dess hinner vi inte få dessa pengar, säger Henrik Ededahl till Aftonbladet.


Charlotte Skott, näringslivsdirektör och Vd för Destination Uppsala, svarar på om risken finns att man kan se detta som ett förtäckt elitstöd om bidraget beviljas.

- Så är det inte tänkt. Ansökan är riktad mot cupen, även om det är Storvreta som klubb som arrangerar, och det har ingenting med klubbens ekonomi att göra. Innan vi tar något beslut kommer vi att göra en helhetsbedömning, men ännu finns det alltså inget beslut taget, säger Charlotte Skott.

Den här artikeln handlar om: