Sirius-Storvreta 4-3

Så var Uppsaladerbyt mellan Sirius och Storvreta

Matchrapport från kvällens Uppsaladerby mellan Sirius och Storvreta.

Storvretas Hampus Ahren får bara efter 10 sekunder ett superläge efter ett pass från Albin Sjögren men skjuter utanför. Efter att Victor Andersson 07.01 in i matchen dragit ner en Siriusspelare framför eget mål var 2 minuter utvisning ett faktum. Storvreta löser det numerära underläget utan utdelning för Sirius. En mycket irriterad slutminut och Sirius får två st 2 minuters utvisningar och Storvreta en. Perioden slutar 0-0 efter första perioden.

Storvreta börjar andra perioden med 4 mot 3 men Sirius lyckas stå emot och båda lagen blir fulltaliga efter drygt 3 minuter spelade. Lång tid tog det, 9.48 in i andra perioden gör Christian Sandsund 1-0 till Sirius. Dryga minuten efter ville Robin Nilsberth annat och skjuter kvitteringen till 1-1 efter ett fint backskott. Mattias Samuelsson är lite för het på Joakim Alvinders rygg framför eget mål och domaren blåser straff, denna chansen tar Billy Nilsson och gör 2-1 till Sirius. Nu svänger det i matchen ordentligt, 12.26 prickskjuter Tobias Gustafsson 2-2 rakt upp i nätmaskorna bakom Oskar Viking-Tjernberg. Sirius trummar på och tar åter ledningen 14.19 in i matchen efter att Joakim Alvinder fått fri ytan i mitten, 3-2 Sirius. Målen duggar verkligen tätt mellan varandra, Hampus Ahren kvitterar efter att ha tagit vara på ett friläge, 3-3 är ställningen vilket även står sig perioden ut

Joakim Alvinder svarar snabbt i tredje perioden efter att ha tagit en "halv" köksväg och rullat in bollen vid Viktor Klintstens högra stolpe och Sirius tar återigen ledningen, 4-3. Som derby förväntas vara så hettar det till igen och Jimmie Pettersson och Erik Storgårds får sitta av varsin 2 minuters utvisning efter lite fysisk aktivitet med varandra. Storvreta tar ut målvakten i slutminuten för 6 mot 5 spel men lyckas inte att kvittera, matchen slutar 4-3 till Sirius och Storvretas förlustsvit fortsätter.