Foto: IFF/Nikolaj Richelsen
Landslaget

Efter VM-kvalet: "Sjukt att jag inte spelar powerplay i Storvreta"

ANNONS

Storvretas Victor Anderssons tankar om helgens VM-kval.

När landslaget säkrade VM-biljetten under helgens VM-kval så fanns Storvretacentern Victor Andersson med i truppen. VM-kvalet innebar därmed en återkomst till blågult för Andersson efter flera års frånvaro från A-landslaget, och i en intervju med Storvretas hemsida menar Andersson att kvalet var roligt - och lyfter fram sin egen powerplaystatistik i blågult.

- Det var tre matcher som vi visste att vi skulle vinna på förhand så det var givetvis ganska speciellt att spela. Men det var roligt att vara med och få en inblick i hur landslaget vill spela innebandy. Dessutom fick jag chansen att spela powerplay och oj vad bra jag gjorde det. Sjukt att jag inte spelar powerplay i Storvreta, säger Victor Andersson till Storvretas hemsida.

På frågan om han tror att han stärkt sina aktier inför VM i december menar Andersson att det får framtiden utvisa.

- Framförallt så har jag stärkt mina aktier i att spela powerplay i landslaget då jag var 100%-ig i helgen. Svårt att dra några slutsatser kring detta VM-kval men jag tror inte jag har försämrat mina chanser i alla fall. Det borde finnas någon anledning till att landslagsledningen tar ut mig nu när de inte har gjort det tidigare men framtiden får visa om det blir några flera framträdanden i landslaget eller inte.

Tidigare blev det klart att Storvreta plockar in tidigare spelarlegendaren Mika Kohonen som assisterande tränare till Kristofer Widlundh, och Andersson tror att det kan bli ett succérecept.

- Jag tror att det blir klockrent med Mika, fick äran att spela med honom när han spelade i Storvreta och han har betytt och betyder extremt mycket för laget. Mycket av den mentalitet som finns i laget var han med och satt prägel på och som vi i laget har fört vidare. Tror det blir kanon ju.

Den här artikeln handlar om: